Το νέο HR-V αποτελεί το νέο παίκτη στην κατηγορία των μικρών SUV, με κόμπακτ χαρακτηριστικά. Είναι από τα μοντέλα που οικοδόμησαν την πολυπόθητη πλέον κατηγορία των SUV, εκεί, όπου έχουν εισχωρήσει σχεδόν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

Το νέο HR-V της Honda παρουσιάζεται αυτές τις ημέρες στο ειδικό τύπο. Το ιαπωνικό μοντέλο – που απουσίαζε για αρκετά χρόνια από την αγορά λόγω διακοπής της παραγωγής του – επιστρέφει δυναμικά, με ένα όμορφο σχεδιαστικά αμάξωμα, το οποίο σε κερδίζει τόσο με το πλούσιο εξοπλιστικό υπόβαθρο όσο και με τους νέους κινητήρες. Είναι ένα SUV με χώρους πολυμορφικού και σχεδίαση υπερυψωμένου κόμπακτ, όπως ανέφεραν και οι υπεύθυνοι της αντιπροσωπείας στην χώρα μας.

Η πλήρης υποστήριξης πολυμέσων, τα συστήματα ασφάλειας με αποφυγή σύγκρουσης και οι δύο κινητήρες σε επιλογές (ντίζελ και βενζίνης) ολοκληρώνουν την εικόνα του νέου μοντέλου.

Η ποιοτική εικόνα στα σαλόνι κάνει …πάσα σε ένα ευρύχωρο εσωτερικό για πέντε επιβάτες. Οι έξυπνες χωροταξικές λύσεις, όπως το ρεζερβουάρ βενζίνης κάτω από τα εμπρός καθίσματα δίνουν μια καμπίνα με κορυφαίο διαθέσιμο χώρο. Επίσης, μεγάλο είναι και το πορτμπαγκάζ των 453 λίτρων, με απόλυτα εκμεταλλεύσιμο χώρο και χαμηλό κατώφλι φόρτωσης. Πίσω δύο ενήλικοι θα χωρέσουν άνετα όσο ψηλοί κι εάν είναι, ενώ ένας τρίτος πιο πολύ θα δυσκολευτεί από το άβολο κάθισμα παρά από την έλλειψη χώρου.

Το νέο HR-V της Honda προσφέρεται με δύο κινητήρες: βενζίνης 1.5 i-VTEC 130 PS και 1.6 i-DTEC diesel 120 PS, με κίνηση στους εμπρός τροχούς ( δεν προσφέρεται τετρακίνητη έκδοση). Και οι δύο τετρακύλιδροι κινητήρες ανήκουν στη σειρά Earth Dreams Technology της Honda και πληρούν τις αυστηρές προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro 6.

Ο βενζινοκινητήρας 1.5 i-VTEC αποδίδει 130 ίππους στις 6.600 σ.α..λ και μέγιστη ροπή 155 Nm. Επιταχύνει απο 0 – 100 χλμ/ώρα σε 10,7 δεύτερα (μηχανικό κιβώτιο) και 11,2 δεύτερα ( με το αυτόματο κιβώτιο CVT ). Η οικονομία καυσίμου μπορεί να φτάσει στην εντυπωσιακή τιμή των 5,2 λίτρα/100χλμ (μικτός κύκλος) με εκπομπές CO2 από 120 γραμ./χλμ – και τα δύο με το κιβώτιο CVT.

Ο ντίζελ, των 1. 6 λίτρων– που αποδίδει 120 ίππους και ροπή 300 Nm στις 2.000 σ.α.λ. –επιταχύνει το νέο HR-V από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 10,0 δεύτερα, με αποτέλεσμα να είναι από τα πιο δυναμικά στην κατηγορία του. Με μηχανικό κιβώτιο, η οικονομία καυσίμου είναι εντυπωσιακή 4 λίτρα/100χλμ (μικτός κύκλος) με εκπομπές CO2 104 γρα/χλμ.

Η τιμή πώλησης ξεκινά από 21.670€ με τον κινητήρα βενζίνης 1.5 i-VTEC 130 PS με απόσυρση, δεν υπάρχει χρέωση για μεταλλικό χρώμα, ενώ υπάρχει 3ετής εγγύηση με +2 χρόνια επέκταση.Από 26.500 ευρώ κοστίζει (25.070 ευρώ με απόσυρση) το ντίζελ 1.6 i-DTEC 120 ίππων.