Μπορεί να μην γνωρίζουμε πότε η Google θα βγάλει στην παραγωγή το αυτόνομο αυτοκίνητο της – το οποίο έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου σε όλο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια – όμως η ίδια η εταιρεία αναφέρει ότι στόχος της είναι τα μελλοντικά αυτοκίνητα της να φορτίζουν χωρίς τη βοήθεια εξωτερικής τροφοδοσίας, δηλαδή… αυτόνομα!

Στόχος της Google, ο οδηγός να μένει αμέτοχος στη διαδικασία φόρτισης του ηλεκτρικού μοντέλου. Πως θα γίνει αυτό; Μάλλον με τη βοήθεια επαγωγικών φορτιστών, μια τεχνολογία που σήμερα δεν είναι και τόσο ενεργειακά αποδοτική διαδικασία.

Πριν από λίγους μήνες η Google είχε αποκαλύψει τα σχέδια της για την κατασκευή ενός πρωτότυπου αυτόνομου αυτοκινήτου με κόμπακτ διαστάσεις. Σήμερα, ο μεγάλος αμερικάνικος κολοσσός πραγματοποιεί τις πρώτες δοκιμές στο αυτοκίνητο, το οποίο θα κινείται χωρίς τη βοήθεια του οδηγού. Οι δοκιμές γίνονται σε δημόσιους δρόμους και υπό πραγματικές συνθήκες ( φανάρια, μποτιλιάρισμα κ.α.).

Το πλάνο των δοκιμών περιλαμβάνει άφθονες βόλτες κοντά στα γραφεία της Goolge, στην Καλιφόρνια. Το αυτοκίνητο, αν και θα κινείται μόνο του, θα διαθέτει ένα τιμόνι ( που θα μπαινοβγαίνει εύκολα ), πεντάλ στο γκάζι και το φρένο, έτσι ώστε αν κάτι πάει στραβά να επέμβει ο οδηγός ασφαλείας.

Το λογισμικό (software) που εξοπλίζει το αυτόνομο αυτοκίνητο της Google είναι το ίδιο που χρησιμοποιεί και το υβριδικό μοντέλο της Lexus RX450h. Η Goolge τονίζει ότι η αυτόνομη οδήγηση είναι τόσο ανεπτυγμένη που εκμηδενίζει την πιθανότητα ατυχήματος, εξαιτίας κάποιου τεχνικού προβλήματος.