Σε μια ειδική παρουσίαση, στα βόρεια προάστια, η Kosmocar AE, πραγματοποίησε την πρώτη πανελλαδική παρουσίαση ενός σημαντικού της μοντέλου. Του νέου Audi A4. Οι υπεύθυνοι της φίρμας στη χώρα μας έδωσαν έμφαση στους προγόνους του μοντέλου, που είναι το Audi 80 και την πορεία του μεσαίου μοντέλου τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας που το οδήγησαν στην κορυφή της κατηγορία των premium μοντέλων.

Σήμερα, κυκλοφορεί η νέα γενιά που συνδυάζει την υψηλή τεχνολογία με την οδηγική απόλαυση. Ένα μοντέλο που κερδίζει τόσο με το πιο μυώδες αμάξωμα του όσο και με το τεχνολογικό του υπόβαθρο που βρίθει σε ηλεκτρονικά καλούδια. Η επιβλητική παρουσία των νέων Audi Α4 και A4 Avant στο δρόμο, επισφραγίζεται και από τις διαστάσεις τους (4,73 μέτρα μήκος, και 2,82 μέτρα μεταξόνιο).

Παρά το γεγονός ότι οι διαστάσεις του νέου μοντέλου έχει αυξηθεί σε σύγκριση με το προηγούμενο, το βάρος έχει μειωθεί σημαντικά – έως και 120 κιλά, ανάλογα με τον κινητήρα.

Το καινούργιο Audi A4 και A4 Avant προσφέρεται με τέσσερις κινητήρες , έναν βενζίνης, 1,4 TFSI 150 ίππων που συνδυάζεται με 6άρι μηχανικό κιβώτιο ή 7άρι ημιαυτόματο διπλού συμπλέκτη S tronic, ενώ υπάρχει και η δίλιτρη έκδοση με 252 ίππους με τετρακίνηση. Σαφώς, η έκδοση που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον του Έλληνα αγοραστή είναι αυτή με τον βενζινοκινητήρα των 1.400 κ.εκ. TFSI που αποδίδει 150 ίππους και συνδυάζεται με 6άρι μηχανικό κιβώτιο.

Το πακέτο που θωρακίζει τον οδηγό και τους επιβάτες

O εξοπλισμός της ενεργητικής ασφάλειας του είναι στην κορυφή της κατηγορίας του. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει το : Σύστημα προληπτικής εξοικονόμησης καυσίμου, to ενεργό σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, το ενεργό cruise control με λειτουργία μποτιλιαρίσματος που βοηθά σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας λαμβάνοντας υπόψη μία πληθώρα παραμέτρων όπως οι διαγραμμίσεις στο οδόστρωμα, αλλά και τις συνθήκες κυκλοφορίας.

Μερικές ακόμα καινοτομίες που συμβάλλουν καθοριστικά στην ασφάλεια είναι : η υποβοήθηση παρκινγκ, ο έλεγχος επερχόμενης κυκλοφορίας, η προειδοποίηση εξόδου, η αποτροπή σύγκρουσης, και διάφοροι αισθητήρες πρόληψης της Audi. Διατίθεται επίσης και κάμερα αναγνώρισης οδικής σήμανσης.

Ο βασικός τους εξοπλισμός είναι ακόμα πιο πλήρης σε σχέση με τους προκατόχους τους, περιλαμβάνοντας προβολείς xenon, κλειδί εξυπηρέτησης, Bluetooth interface, σύστημα επιλογής κίνησης Audi drive select (κινητήρες 190 ίππων και άνω), και έγχρωμη οθόνη MMI 7 ιντσών.

Σε ντίζελ, οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν τον 2,0 TDI απόδοσης 150 και 190 ίππων με μηχανικό ή S tronic κιβώτιο και δυνατότητα τετρακίνησης όταν συνδυάζεται η ισχυρότερη έκδοση με το αυτόματο κιβώτιο. Το νέο Audi A4 κοστίζει στην ελληνική αγορά από 31.450 ευρώ ( 1,4 TFSI 150 ίππων). Η διαφορά τιμής μεταξύ τετράθυρου και Avant αμαξώματος είναι στα 2.000 ευρώ.