Οι καταναλωτές λένε ναι τα υβριδικά μοντέλα. Και η Toyota έχει τον πρώτο λόγο, με μια πλήρη γκάμα σε υβριδικά μοντέλα. Αυτό αποδεικνύεται ακόμη μια φορά με το νέο Toyota Yaris σε υβριδική εκδοχή, το οποίο άγγιξε τις 200.000 μονάδες.

Το επετειακό μοντέλο με το νούμερο 200.000 βγήκε από το εργοστάσιο Valenciennes και είναι αγορασμένο από έναν γάλλο πελάτη.

.

Η αυξημένη ζήτηση για το μικρό υβριδικό μοντέλο έχει φέρει αρκετή δουλειά στο εργοστάσιο που κατασκευάζονται, σύμφωνα με την Toyota, πάνω από 300 οχήματα Yaris Hybrid την ημέρα. Η παραγωγή Yaris Hybrid αντιπροσωπεύει σχεδόν το 40% της συνολικής παραγωγής Yaris, που ξεκίνησε από 25% τον Απρίλιο του 2012 όταν το εργοστάσιο τηςToyota στη Β. Γαλλία άρχισε να παράγει την υβριδική έκδοση Yaris. Το αυξημένο ποσοστό αποδεικνύει όχι μόνο την επιτυχία της υβριδικής τεχνολογίας Toyota αλλά και τη δημοτικότητα του Yaris.

Το Yaris συνεχίζει να είναι μπεστ – σέλερ στην Ευρωπαϊκή αγορά. Μόνο το 2014, η Toyota Motor Europe πούλησε 181.105 Yaris. Αυτό σημαίνει ότι ένα στα πέντε Toyota που πωλούνται στην Ευρώπη είναι Yaris. Από αυτά, το ένα τρίτο είναι υβριδικά (58,530).

Η Γαλλία έρχεται πρώτη στη λίστα με τις μεγαλύτερες αγορές προορισμού, απορροφώντας το 20% της παραγωγής Yaris Hybrid, και ακολουθούν η Ιταλία και η Βρετανία, κάθε μία από τις οποίες έχει μερίδιο 16% στην παραγωγή των υβριδικών.

Yaris Hybrid: Κατανάλωση 3,3 λίτρα/100χλμ

To νέο Yaris Hybrid αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μοντέλα των νέων αγοραστών της ιαπωνικής φίρμας. Εφοδιάζεται με έναν βενζινοκινητήρα 1.5 λίτρων που συνδυάζεται με έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα. Τα βασικά του όπλα; Η χαμηλή κατανάλωση καυσίμου – στα 3.3 λίτρα/100χλμ – και οι εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές CO2.