Η Renault «τρέχει» με…χίλια στην κατηγορία των επαγγελματικών οχημάτων, εκεί, όπου η γκάμα της έχει να επιδείξει μοντέλα με νέους, οικονομικούς κινητήρες, επιδόσεις, άνεση, εξοπλισμό με άφθονα multimedia συστήματα κ.α. Στην πρώτη παγκόσμια παρουσίαση των μελλοντικών της ενεργειών για τα ελαφρά φορτηγά της η γαλλική φίρμα παρουσίασε το νέο της πικ – απ. Όπως επεσήμαναν και οι υπεύθυνοι της φίρμας, πρόκειται για μια αυξανόμενη κατηγορία.

Επίσης, η συγκεκριμένη κατηγορία αποτελεί περισσότερο από το 1/3 των συνολικών πωλήσεων ελαφρών επαγγελματικών αυτοκινήτων και αποτελεί ένα νέο πεδίο ανάπτυξης για τη Renault.

Το πρωτότυπο Alaskan είναι ένα εντυπωσιακό αυτοκίνητο που ανοίγει το δρόμο για το νέο Pick-up που θα διατίθεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Συνδυάζει ωφέλιμο φορτίο τόνου, με δυναμικό σχεδιασμό ανταποκρινόμενο απόλυτα στις ανάγκες τόσο των επαγγελματιών όσο και των ιδιωτών.

Η μοντέρνα σχεδίαση του θα κερδίσει και όσους αναζητούν ένα όχημα ελεύθερου χρόνου για τις αποδράσεις τους. Ξεχωρίζει το στιβαρό πλαίσιο, η μεγάλη απόσταση από το έδαφος ενώ για τους επαγγελματίες την προσοχή τους θα κερδίσει το φορτίο άνω του ενός τόνου. Επίσης, στο εσωτερικό του διαθέτει θέσεις για 5 επιβάτες και ευμεγέθης καρότσα φόρτωσης. Ο χώρος φόρτωσης διαθέτει τρεις διαμήκεις προεξοχές για πρόσδεση φορτίου. Στο Παρίσι γνωρίσαμε την κόνσεπτ εκδοχή, η οποία είναι πολύ κοντά στο μοντέλο παραγωγής. Η αποκάλυψη του τελικού μοντέλου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο εξάμηνο του 2016.