Στο σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης η Mercedes θα παρουσιάσει την ανοιχτή εκδοχή του Fortwo. Το Fortwo Cabrio δεν διαφοροποιείται ουσιαστικά από το κλειστό. Oι μοναδικές διαφοροποιήσεις εντοπίζονται στην πίσω κολόνα η οποία είναι λίγο πιο λεπτή και φυσικά στην οροφή που είναι ανοιγόμενη

Συγκεκριμένα, η Fortwo Cabrio θα προσφέρεται με μαλακή οροφή και θα είναι διαθέσιμη σε τρία χρώματα –κόκκινο, μπλε και μαύρο. Ο οδηγός θα μπορεί να ανοίξει την συγκεκριμένη οροφή μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού ακόμα και εν κινήσει και ανεξαρτήτως ταχύτητας! Το πιο παρμπρίζ είναι γυάλινο και θερμαινόμενο ενώ όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο ή και σταθμευμένο μπορεί να ανοίγει με τηλεχειρισμό από το κοντρόλ.

Το μικρό, διθέσιο μοντελάκι μπορεί να γίνει φουλ καλοκαιρινό, αρκεί να αφαιρεθούν και οι πλευρικές μπάρες οροφής, οι οποίες τοποθετούνται σε ειδική θήκη στον χώρο αποσκευών.

Το νέο μοντελάκι θα προσφέρεται με δύο 3κύλινδρα σύνολα των 71 και των 90 ίππων. Οι επιδόσεις για την έκδοση των 71 ίππων είναι: Επιτάχυνση από τα 0-100 σε 14,9 και 10,8 δεύτερα για την έκδοση των 90 ίππων. Η τελική από 151 και 155 χλμ./ώρα.

Θα προσφέρεται με με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων είτε με αυτόματο διπλού συμπλέκτη. Δεν αποκλείεται να δούμε και μια σπορ έκδοση, με την αρωγή της Brabus με περίπου 140 ίππους.

H εμπορική του καριέρα (συγκεκριμένα οι παραγγελίες) θα ξεκινήσει το Νοέμβριο του 2015, με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται προς τον Φεβρουάριο του 2016