Στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης η Toyota …ξεσκέπασε το νέο Toyota Hilux. Το καινούργιο – και ένα από τα πιο καλοπουλημένα πικ απ στον κόσμο – Hilux ετοιμάζεται να ξεκινήσει την καριέρα του έως τα τέλη του 2015 στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Το νέο μοντέλο έχει μακρά ιστορία: Η εμπορική του καριέρα ξεκίνησε το 1968, λανσαρίστηκε σε περισσότερες από 180 χώρες και έχει πουλήσει πάνω από 16 εκατομμύρια οχήματα. Είναι επίσης, το μοντέλο που προσφέρεται σε πολλαπλές εκδόσεις, τόσο αγροτικές όσο και τις πιο επιβατικές – με διπλοκάμπινες εκδόσεις που έχουν αρκετά χαρακτηριστικά από τα SUV.

Η 8η γενιά έχει μήκος 5,3 μέτρα, πλάτος 1.85 μέτρα και ύψος 1.82 μέρα. Είναι πιο μεγάλο σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο. Έχει νέο σχεδιασμό με πιο δυναμικό εμπρός άκρο, όπου ξεχωρίζουν ο μυώδης προφυλακτήρας, η μεγάλη μάσκα με τα παραλληλόγραμμα νίκελ. Στο εσωτερικό του ξεχωρίζει η μεγάλη οθόνη αφής του συστήματος infotainment που θα φέρει αρκετές νέες ηλεκτρονικές λειτουργίες.

Θα προσφέρεται με νέους κινητήρες πετρελαίου 2.4 και 2.8 λίτρων. Ο πρώτος αποδίδει 160 ίππους και ο δεύτερος έχει ισχύ 177 ίππων. Επιπλέον υπάρχουν και βενζίνης 2.7 λτ. με 164 ίππους και ένας V6 4.0 λτ. με 278 ίππους. Οι κινητήρες συνδυάζονται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή με 6άρι αυτόματο.