Το μέλλον της αυτοκίνησης χτυπάει αυτές τις ημέρες στην σημαντική – πλέον – έκθεση αυτοκινήτου της Σαγκάης. Ανάμεσα στα μοντέλα που ξεχωρίζουν είναι και το Volkswagen C Coupé GTE. Πρόκειται για ένα μεγάλο υβριδικό πρωτότυπο μοντέλο που δίνει μια γεύση για το πώς θα είναι τα κουπέ αυτοκίνητα στο μέλλον.

Μια πρώτη προσέγγιση αναφέρει ότι το κουπέ μοντέλο είναι ο προάγγελος του μελλοντικού Phaeton, που αποτέλεσε πριν από μερικά χρόνια την λιμουζίνα της γερμανικής φίρμας. Έχει μήκος 5,07 μέτρα και μεταξόνιο 3 μέτρα! Όπως είναι φυσικό, στο εσωτερικό του θα μπορούν να καθίσουν σαν πασάδες οι απαιτητικοί πελάτες του.

Στο εσωτερικό του ξεχωρίζουν οι οθόνες στον πίνακα οργάνων και την κεντρική κονσόλα ενώ πίσω υπάρχουνδύο ανεξάρτητα καθίσματα που χωρίζονται από μια πλατιά κεντρική κονσόλα με ψηφιακή οθόνη.

Το C Coupé GTE προσφέρεται με υβριδικό σύνολο, το οποίο αποτελείται από έναν TSI κινητήρα απόδοσης 210 ίππων, που συνδυάζεται με έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα ισχύος 124 ίππων . Η συνδυαστική απόδοση φτάνει τους 245 ίππους και 500 Nm ροπής.

Οι επιδόσεις αρκετά καλές για τον όγκο του αυτοκινήτου. Επιταχύνει από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 8,6 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 232 χλμ./ώρα. Η συνολική αυτονομία του υβριδικού συστήματος φτάνει τα 800 χιλιόμετρα, ενώ η κατανάλωση ανέρχεται στα 2,3 λτ./100 χλμ.

Μπορεί να κινηθεί μόνο με την χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας για αποστάσεις έως 50 χλμ./ώρα και σε ταχύτητες έως 130 χλμ./ώρα.