Στο Διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου του Άμστερνταμ θα δούμε σε λίγες ημέρες μικρό πυραυλάκι της Opel, το Adam Rocks S. Σημείο αιχμής το ισχυρό 1.400αρι τούρμπο μοτέρ που θα σερβίρει με τον καλύτερο τρόπο 150 ατίθασους ίππους.

Θα προσφέρεται με σύστημα Start/Stop, το σύστημα που απενεργοποιεί το μοτέρ στα φανάρια και το μποτιλιάρισμα ενώ θα καίει μόλις 5.9 λίτρα/100χλμ.

Θα συνδυάζεται με ένα 6άρι κιβώτιο κοντής κλιμάκωσης. Οι επιταχύνσεις είναι οι αναμενόμενες από ένα μικρό, σπορ αυτοκίνητο : τα 0-100χλμ/ώρα έρχονται σε 8.5’’ ενώ η τελική του αγγίζει τα 210χλμ.ώρα.

Οι αλλαγές σε σχέση με το πιο απλό Adam εστιάζονται στο ειδικά ρυθμισμένο σπορ πλαίσιο που είναι χαμηλωμένο κατά 15 χιλιοστά ενώ θα φέρει σύστημα ESP που μπορεί να απενεργοποιηθεί κ.α.

Ο ειδικός σπορ εξοπλισμός του περιλαμβάνει εκτεταμένο κόψιμο πίσω προφυλακτήρα και αεροτομή οροφής.

Στο εξοπλισμό του θα προσφέρει μεταξύ άλλων το προαιρετικό σύστημα Advanced Park Assist. Σε ταχύτητες κάτω από 30 χλμ, το σύστημα αναγνωρίζει κατάλληλους χώρους στάθμευσης και παρκάρει αυτόματα το αυτοκίνητο αλλά και τη λειτουργία προειδοποίησης πλαϊνού τυφλού σημείου.