Δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Αλλά ένα σύστημα που είναι σε φάση εξέλιξης από την Οpel και βρίσκεται πολύ κοντά στην εφαρμογή του. Συγκεκριμένα, ομάδα μηχανικών της Opel ασχολούνται με την εξέλιξη ενός μελλοντικού συστήματος το οποίο θα λειτουργεί με έναν ιδιαίτερα ευφάνταστο τρόπο αλλά όχι – όπως φαίνεται – εξωπραγματικό: το σύστημα καθοδηγούμενου φωτισμού από τα μάτια του οδηγού. Ουσιαστικά, ένα προηγμένο σύστημα θα παρακολουθεί τις κινήσεις των ματιών του οδηγού.

Στη συνέχεια, το σύστημα θα επεξεργάζεται τις πληροφορίες και αναλόγως με τις κινήσεις των ματιών του οδηγού θα κατευθύνονται και οι προβολείς.

Θα βασίζεται σε μια απλή διαδικτυακή κάμερα (webcam), η οποία θα είναι εστιασμένη στο κεφάλι του οδηγού, η οποία θα «σαρώνει» και άλλες κινήσεις, όπως τη μύτη, τα μάτια με στόχο να καταγράφει με ακρίβεια το πεδίο ορατότητας του οδηγού.

Έτσι, με αυτόν τον τρόπο οι δέσμες προβολέων θα ‘καθοδηγούνται’ από τα μάτια του οδηγού!

Να τονιστεί ότι, η κάμερα θα εφοδιάζεται με περιφερειακούς αισθητήρες υπερύθρων και κεντρικές φωτοδιόδους μέσω των οποίων μπορεί να ‘σαρώνει’ την κίνηση των ματιών του οδηγού πάνω από 50 φορές το δευτερόλεπτο στο ημίφως και στο σκοτάδι.