Το πρώτο Primavera πρωτοπαρουσιάστηκε το 1968. Αποτέλεσε ένα από τα σύμβολα της ελεύθερης μετακίνησης με δύο τροχούς μέσα στην πόλη. Το Primavera είναι ένα μοντέλο με προγόνους που έχουν διδάξει ακόμη και στους αντιπάλους για το πώς είναι η σωστή συνταγή ενός ευέλικτου και οικονομικό δίτροχου μοντέλου.

Η νέα Vespa Primavera είναι ένα σύγχρονο δίτροχο που έχει κληρονομήσει τη φρεσκάδα και την έντονη προσωπικότητα των προγόνων της. Η ιταλική φίρμα έδωσε σημασία στην ασφάλεια, ξεκινώντας από τους ευμεγέθεις τροχούς που είναι κατασκευασμένοι από κράμα αλουμινίου και είναι πλέον και οι δύο 12 ιντσών, φτάνοντας τη μεγαλύτερη διάμετρο στην ιστορία της Vespa.

Επίσης, στα φωτιστικά σώματα ενσωματώθηκε η τεχνολογία LED που είναι πλέον διαθέσιμη στον προβολέα και το πίσω φως, συμβάλλοντας στον τομέα της ενεργητικής ασφάλειας.

Το σύστημα εντοπισμού οχήματος “Bike Finder” και το απομακρυσμένο άνοιγμα της σέλας περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό.

Διαθέτει μια πλήρως ψηφιακή κονσόλα οργάνων με έγχρωμη οθόνη ΤFT 4,3 ιντσών.

Επίσης, άλλη μια νέα έκδοση είναι η Vespa Primavera Touring που διαθέτει ειδικές ρυθμίσεις και είναι εμπνευσμένη από την τάση για ταξίδια, όπως – που έιναι και μέρος του ταξιδιωτικού εξοπλισμού – η ειδικά σχεδιασμένη σέλα και ο κομψός ανεμοθώρακας.

Η νέα Vespa Primavera είναι διαθέσιμη με νέας γενιάς 4-χρονους κινητήρες υψηλών επιδόσεων και χαμηλής κατανάλωσης καυσίμου 50 κ.εκ., 125 κ.εκ. και 150 κ.εκ.