Το Piaggio MP3 είναι το πιο επιτυχημένο τρίτροχο σκούτερ. Από το λανσάρισμά του το 2006 το νέο MP3 άλλαξε τα δεδομένα της μετακίνησης, αποτελώντας συνδετικό κρίκο ανάμεσα στον κόσμο των τεσσάρων και δύο τροχών.

Η βασική του καινοτομία; Οι δύο μπροστινοί ανεξάρτητοι τροχοί με δυνατότητα κλίσης, που συνδυάζουν επίπεδα ασφάλειας από τον κόσμο των αυτοκινήτων με πρακτικότητα και ευχρηστία που χαρίζει ο κόσμος των δύο τροχών. Από Mp3 Yourban, την πιο αστική και ελαφριά έκδοση MP3, έως το Mp3 Hybrid, το πιο προηγμένο τεχνολογικά σκούτερ, το νέο Mp3 είναι το πρώτο τρίτροχο όχημα με σύστημα ABS και Traction Control ASR, ενώ διαθέτει την κορυφαία αποκλειστική πλατφόρμα Piaggio Multimedia Platform (PMP): ένα καινοτομικό σύστημα που επιτρέπει τη σύνδεση smartphone μέσω Bluetooth, μετατρέποντάς το σε ένα εξεζητημένο, πολυχρηστικό on-board computer.

Η πιο μικρή έκδοση της τρίτροχης γκάμας αφορά την Mp3 Yourban που κινείται από έναν κινητήρα με κυβισμό 278 κ.εκ., με ισχύ 22,3 ίππους. Ο χώρος κάτω από την σέλα θα χωρέσει 2 κράνη ανοικτού τύπου.