Ο οδηγός της KOSMOCAR-EKO DUCATI TEAM Σάκης Συνιώρης ανέβηκε στο 2ο σκαλί του βάθρου στον 4ο Αγώνα της χρονιάς για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσυκλετών του 2016 που έγινε στις Σέρρες και συγχρόνως αύξησε τη διαφορά του στη βαθμολογία, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα προς την κατάκτηση του εφετινού Τίτλου.

Ο Συνιώρης ξεκίνησε δυνατά με την Ducati Panigale, αλλά στη συνέχεια κάνοντας αγώνα τακτικής έμεινε στην 2η θέση ακολουθώντας το σχεδιασμό και τις οδηγίες της ομάδας. Ο πολυπρωταθλητής οδηγός της Ducati επικεντρώθηκε σε ένα ρυθμό αγώνα που χωρίς ρίσκο θα τον έφερνε πιο κοντά στην κατάκτηση του 10ου Πρωταθλήματος στην καριέρα του. Άλλωστε η ζέστη με 32 βαθμούς θερμοκρασία στην ατμόσφαιρα και 52 στην άσφαλτο στην πίστα των Σερρών, δεν ευνοούσε την καλή λειτουργία ελαστικών και αναρτήσεων για κανένα οδηγό.

Με την κατάκτηση της δεύτερης θέσης και τους 20 βαθμούς που αυτή προσθέτει έφθασε σε σύνολο τους 90 και προηγείται έτσι κατά 18 και 24 βαθμούς από τον 2ο και 3ο της βαθμολογίας, με έναν αγώνα να απομένει μέχρι το τέλος. Τον αγώνα κέρδισε ο Χάρης Παρασκευόπουλος και στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Λευτέρης Πίππος.