Η μεγαλύτερη στον κόσμο κατασκευάστρια εταιρεία αεροπλάνων, η Aitbus, ρίχνει το βλέμμα της προς την γη και για πρώτη φορά αποφασίζει να εμπλακεί με τις μοτοσικλέτες. Συγκεκριμένα, η Airbus προχώρησε στην κατασκευή μια εντυπωσιακής σε σχεδίαση μοτοσικλέτας που θα κινείται με ηλεκτροκινητήρα. Η νέα ηλεκτρική μοτοσικλέτα θα φέρει την ονομασία Light Rider. Πρόκειται για ένα ριζοσπαστικό δίτροχο μιας και ολόκληρη η μοτοσικλέτα είναι κατασκευασμένη με την μέθοδο του 3D printing, δηλαδή από τριδιάστατη εκτύπωση. Η τρισδιάστατη εκτύπωση (3d printing), ή αλλιώς προσθετική κατασκευή, θεωρείται ως η σημαντικότερη τεχνολογία των τελευταίων ετών παγκοσμίως.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση το κονιορτοποιημένο μέταλλο διαμορφώθηκε από ακτίνες λέιζερ. Χάρη στα πανάλαφρα υλικά, η πρωτοποριακή μοτοσικλέτα ζυγίζει μόλις 35 κιλά – μόνο το πλαίσιο 6 κιλά. Μπορεί να κινηθεί με άνεση και σε εκτός δρόμου διαδρομές, χάρη στις αναρτήσεις που προέρχονται από ποδήλατο mountain bikes. Ο ηλεκτροκινητήρας μπορεί να καλύψει κυρίως αστικές διαδρομές. Η τελική ταχύτητα της αγγίζει τα 80χλμ/ώρα.

Μετά από μια πλήρη φόρτιση η αυτονομία της θα αγγίζει τα 37 χιλιόμετρα. Οι υπεύθυνοι της εταιρείας αναφέρουν ότι η Light Rider δείχνει τον τρόπο με τον οποίο η Airbus βλέπει τις μετακινήσεις του μέλλοντος. Το πιο αλμυρό της ιστορίας είναι η τιμή της Light Rider που κοστίζει 50.000 ευρώ και είναι ήδη διαθέσιμη. Μόνο που οι ενδιαφερόμενοι – στο εξωτερικό – θα πρέπει να βιαστούν αφού θα παραχθούν μόλις 50 αντίτυπα.