Μετά τις S 1000 RR και HP4 superbikes και την S 1000 R roadster, η BMW Motorrad αποκαλύπτει τώρα το τέταρτο μέλος της γκάμας μοτοσικλετών υψηλής ιπποδύναμης. Πρόκειται για τη νέα S 1000 XR, η οποία χαρακτηρίζεται από τις σπορ επιδόσεις και τα υψηλά επίπεδα άνεσης.

Στο νέο μοντέλο κυριαρχεί ο νέος τετρακύλινδρος (straight-four) κινητήρας της νέας BMW S 1000 XR προέρχεται από την S 1000 R roadster. Αποδίδει 160 ίππους και παράγει ροπή 112 Nm. To νέο μοντέλο προσφέρει πολύ καλή ελκτική ισχύ ενώ όπως αναφέρει η βαυαρική φίρμα είναι ιδανική σε επαρχιακούς δρόμους με στροφές ή στις διακοπές με συνεπιβάτη και αποσκευές.

Για την καλύτερη προσαρμογή στις επικρατούσες οδικές συνθήκες, η νέα S 1000 XR ήδη προσφέρεται με τα προγράμματα οδήγησης “Rain” και “Road” στάνταρ. Το στάνταρ Automatic Stability Control (ASC) διασφαλίζει υψηλά πρότυπα οδηγικής ασφάλειας με βελτιστοποίηση της πρόσφυσης.

Επίσης, υπάρχει και το ABS Pro που διατίθεται από το εργοστάσιο στο πλαίσιο των Pro riding modes για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια στο φρενάρισμα υπό κλίση. Με το ABS Pro, οι αναβάτες απολαμβάνουν αυξημένη ευστάθεια στο φρενάρισμα σε συνδυασμό με βέλτιστη ισχύ ακινητοποίησης, ακόμα και σε στροφές.