Ο οδηγός της Mercedes, Nίκο Ρόσμπεργκ με Mercedes πήρε τη νίκη εκκινώντας από την pole στο πρώτο Grand Prix στην ιστορία του Αζερμπαϊτζάν. Ο Γερμανός σταμάτησε μόνο μια φορά και άλλαξε από πολύ μαλακή γόμα σε μαλακή χωρίς να χάσει την πρωτοπορία στον αγώνα.

Οι έξι πρώτοι στην τελική κατάταξη εκκίνησαν με την πολύ μαλακή γόμα και σταμάτησαν μόνο μια φορά για αλλαγή ελαστικών όπου έβαλαν την μαλακή γόμα. Αυτό έγινε από τον 8ο έως τον 21ο γύρο. Έτσι με τη μαλακή γόμα διανύθηκαν έως και 43 από 51 γύροι στην περίπτωση του οδηγού της Ferrari, Κίμι Ραϊκόνεν. Επετεύχθη ένα τέτοιο αποτέλεσμα παρά τον υψηλότερο – από το αναμενόμενο – βαθμό φθοράς, λόγω υψηλότερων θερμοκρασιών απ’ αυτές που κατεγράφησαν στις ελεύθερες και κατατακτήριες δοκιμές.

Από όσους οδηγούς εκκίνησαν με τη μαλακή γόμα, πιο ψηλά κατετάγη ο Νίκο Χούλκενμπεργκ της Force India, o Γερμανός εκκίνησε 12ος και τερμάτισε 9ος. Ο Χούλκενμπεργκ έκανε μόνο μια αλλαγή ελαστικών. Απ’ όσους σταμάτησαν δυο φορές πιο ψηλά τερμάτισε ο οδηγός της Red Bull, Ντανιέλ Ρικιάρντο που χρησιμοποίησε και τις τρεις διαθέσιμες – στο Αζερμπαϊτζάν – γόμες: Πολύ μαλακή/μαλακή/μέση. Ίδια στρατηγική και από τον άλλο οδηγό της Red Bull, Μαξ Φερτσάπεν.