Ο Λιούις Χάμιλτον κατάφερε να δει πρώτος την καρό σημαία στο σημερινό γκραν πρι της Μόντσα. Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes έδειξε για ακόμη μια φορά ότι μπορεί να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή από την Ferrari και συγκεκριμένα από τον Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος τελικά αρκέστηκε στη δεύτερη θέση.

Συγχαρητήρια έδωσε η Ferrari στον Φέτελ, με τον Γερμανό να απαντάει: «Forza Ferrari, Forza Μόντσα» ο οποίος ικανοποίησε με αυτόν τον τρόπο του τιφόζι στον ναό της ταχύτητας! Ο άτυχος της ημέρας ήταν ο ομόσταβλος του Χάμιλτον, ο Νίκο Ρόσμπεργκ, ο οποίος έμεινε από κινητήρα, δύο γύρους πριν τον τερματισμό ( ο Ρόσμπεργκ θα πρέπει να συνεχίσει το πρωτάθλημα με κινητήρα προηγούμενης γενιάς).

Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Φελίπε Μάσα, ο οποίος έως και το τέλος του αγώνα έδινε μάχη με τον ομόσταβλο του, Μπότας για την τριάδα των νικητών.

Η σημερινή νίκη του Λιούις Χάμιλτον στο γκραν πρι της Μόντσα ήταν η 40η της καριέρας του ενώ αύξησε σημαντικά την βαθμολογική του διαφορά – στους 53 βαθμούς – από τον Νίκο Ρόσμπεργκ.