Ο Νίκο Ρόσμπεργκ (Mercedes) γεύτηκε μια αναπάντεχη νίκη στο γκραν πρι του Μονακό. Ο γερμανός οδηγός – και μόνιμος κάτοικος του πριγκιπάτου – κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση του βάθρου εξαιτίας λάθος (!) στρατηγικής της Mercedes, η οποία έστειλε για αλλαγή ελαστικών ( την ώρα που τα μονοθέσια ακολουθούσαν μετά το ατύχημα του Φερστάπεν το αυτοκίνητο ασφαλείας) τον Λιούις Χάμιλτον. Έτσι, ο Ρόσμπεργκ βρέθηκε από την μια στιγμή στην άλλη στην πρώτη θέση, με δεύτερο την Σεμπαστιάν Φέτελ. Στην τρίτη θέση αρκέστηκε ο Λιούς Χάμιλτον, ο οποίος εμφανώς εκνευρισμένος αποχώρησε άρον – άρον από το βάθρο των νικητών. Λίγο αργότερα η Mercedes ζήτησε δημοσίως συγνώμη από τον Λιούις Χάμιλτον, η οποία παραδέχθηκε ότι ήταν μια κάκιστη απόφαση.

Στη βαθμολογία των οδηγών, η διαφορά του ανάμεσα στον Χάμιλτον και τον Ρόσμπεργκ μειώθηκε στους 10 βαθμούς, ενώ ο Φέτελ έφτασε τους 98, παραμένοντας φυσικά στην 3η θέση.

Στους κατασκευαστές, η Mercedes απέχει 84 βαθμούς από τη δεύτερη Ferrari, αυξάνοντας για μία ακόμα φορά τη διαφορά. Η Williams, παρά το άσχημο απόγευμα, παραμένει στην τρίτη θέση,

Το επόμενο γκραν πρι στο Μοντρεάλ του Καναδά στις 5-7 Ιουνίου.