Το νέο Nissan LEAF θα διαθέτει βελτιωμένο αεροδυναμικό σχεδιασμό, που θα το κάνει ακόμα πιο αποδοτικό, επιτρέποντας στον οδηγό του να διανύει ακόμα μεγαλύτερες αποστάσεις με μία μόνο φόρτιση.

Η αεροδυναμική είναι το κλειδί για το πόσο αποτελεσματικά μπορεί να κινηθεί ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο. Ο χαμηλός συντελεστής οπισθέλκουσας και η μεγαλύτερη ευστάθεια, επιτρέπουν στο όχημα να διανύσει μεγαλύτερες αποστάσεις με έναν πλήρη κύκλο φόρτισης.

Το ανασχεδιασμένο, νέας γενιάς Nissan LEAF, είναι χαμηλότερο, γεγονός που του επιτρέπει την επίτευξη μηδενικής ανύψωσης, αλλά και καλύτερης σταθερότητας σε υψηλές ταχύτητες. Επιπλέον, τα νέα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά σταθεροποιούν σημαντικά το αυτοκίνητο, ακόμα και όταν αυτό δέχεται ριπές δυνατών πλευρικών ανέμων.

Εμπνευσμένοι από τα φτερά των αεροπλάνων, οι μηχανικοί της Nissan δημιούργησαν το ιδανικό σχήμα για το νέο LEAF, επιτρέποντας μια συμμετρική ροή του αέρα, για ένα πιο άνετο και αποτελεσματικό ταξίδι.

Με την εμπορική διάθεση του Nissan LEAF, του πρώτου μαζικής παραγωγής αμιγώς ηλεκτροκίνητου οχήματος στην παγκόσμια αγορά, η Nissan καθιερώθηκε ως πρωτοπόρος στην κατηγορία EV. Σήμερα, το Nissan LEAF είναι το πιο δημοφιλές αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα στον κόσμο, με περισσότερες από 277.000 πωλήσεις παγκοσμίως.