Με το λανσάρισμα του νέου Murano, η Nissan γιορτάζει τα 10 χρόνια λειτουργίας του εργοστασίου της στην Αγία Πετρούπολη.

H Nissan λανσάρει το Murano τρίτης γενιάς, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη δέσμευσή της στη Ρωσία, με μια επένδυση ύψους 167 εκατομμυρίων ευρώ σε νέα μοντέλα crossover και παραγωγικές εγκαταστάσεις και διπλασιάζοντας παράλληλα τη δυναμικότητα του εν λόγω εργοστασίου.

Το νέο Murano διατίθεται με τον κινητήρα VQ 3.5L DOHC V6, ισχύος 249 ίππων και 325 Nm ροπής, σε συνδυασμό με ένα προηγμένο κιβώτιο Xtronic CVT® που προσφέρει στον οδηγό του μια σπορ, υψηλής ποιότητας κύλιση. Ως εναλλακτική επιλογή θα υπάρχει μια υβριδική έκδοση με έναν υπερτροφοδοτούμενο 2.5λτ. κινητήρα βενζίνης σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα 15 KW (254 hp / 368 Nm).

Το νέο Murano θα είναι το πρώτο όχημα της Nissan που θα εξοπλίζεται με το ERA-GLONASS, ένα σύστημα κλήσης έκτακτης ανάγκης που στέλνει αυτόματα πληροφορίες τροχαίων ατυχημάτων σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Το συγκεκριμένο μοντέλο (όπως και αλλά που παράγονται στο συγκεκριμένο εργοστάσιο), προορίζονται για τις αγορές της Ρωσίας, της Λευκορωσίας και του Καζακστάν.