Από 53.490 ευρώ κοστίζει στην ελληνική αγορά το νεοφερμένο Volvo XC60, το μεσαίο SUV των Σουηδών που θα τονώσει την εμπορική του παρουσία, πλέον, με τον ανταγωνισμό που έχει να αντιμετωπίσει να είναι πιο δύσκολος. Το νέο Volvo XC60 πατάει σε νέα σχεδιαστική γραμμή, διαθέτει νέα τεχνολογικά στοιχεία, τόσο στην ασφάλεια όσο και στην άνεση και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να το δουν από κοντά στο εμπορικό κέντρο Golden Hall, στην Αθήνα.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ελληνική αντιπροσωπεία, οι τιμές του νέου XC60 που 53.490 ευρώ, αφορούν τόσο την πετρελαιοκίνητη D4 όσο και την βενζινοκίνητη T5 έκδοση, των 190 και 254 ίππων αντίστοιχα. Διαθέσιμες επίσης η D5 έκδοση των 235 ίππων από 56.030 ευρώ και η Τ6 έκδοση των 320 ίππων από 55.975 ευρώ. Στα 62.780 ευρώ κοστίζει η υβριδική έκδοση, η Τ8 Twin Engine AWD που προσφέρει συνδυαστικά ισχύ 407 ίππων και 49 γρμ./χλμ. εκπομπής ρύπων CO2. Όλες οι εκδόσεις είναι τετρακίνητες με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων. Η βασική – και πλούσια σε εξοπλισμό – έκδοση Momentum περιλαμβάνεται στον εξοπλισμό, μεταξύ άλλων, το City Safety με ενεργή υποβοήθηση στο σύστημα διεύθυνσης, το σύστημα αποφυγής οδήγησης στο αντίθετο ρεύμα, το σύστημα προειδοποίησης εκτροπής από τη λωρίδα , σύστημα αποφυγής εκτροπής από το δρόμο, σύστημα αναγνώρισης οδικής σήμανσης κ.α.

Η σπορ αισθητική, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, έρχεται με την έκδοση R-Design ενώ η πολυτέλεια «εκτοξεύεται» με την έκδοση Inscription. Η τελευταία προσφέρει επιπλέον επιλογή προγραμμάτων οδήγησης (Drive Modes), ηλεκτρικά καθίσματα τύπου comfort με ιδιαίτερης ποιότητας δέρμα και λειτουργία μνήμης, μεγαλύτερο ψηφιακό πίνακα οργάνων (12,3”) κ.α. Φυσικά, υπάρχει διαθέσιμος και επιπλέον προαιρετικός εξοπλισμός, για να αποκτήσει το XC60 μια ακόμα πιο έντονη προσωπική σφραγίδα του κατόχου του. To νέο μοντέλο αναμένεται να βρίσκεται στις εκθέσεις των αντιπροσώπων της φίρμας την επόμενη εβδομάδα, με τους υποψήφιους αγοραστές να μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στις πολλαπλές εκδόσεις που προαναφέραμε.

TΡΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

City Safety : Το πρωτοποριακό σύστημα αποφυγής συγκρούσεων City Safety, στο βασικό εξοπλισμό, συνοδεύεται τώρα από ενεργή υποβοήθηση τιμονιού, προκειμένου να βοηθήσει τον οδηγό να αποφύγει άλλο όχημα, δικυκλιστές, πεζούς, μεγάλα ζώα ή ένα εμπόδιο που βρίσκεται μπροστά του ενώ παράλληλα προετοιμάζει τις ζώνες ασφαλείας και τα φρένα για αυτόματη πέδηση αν ο οδηγός δεν αντιδράσει έγκαιρα.

Oncoming Lane Mitigation: Είναι το Σύστημα Αποφυγής Οδήγησης στο Αντίθετο Ρεύμα, στο βασικό εξοπλισμό, με την ενεργή υποβοήθηση τιμονιού βοηθά τον οδηγό να αποφύγει συγκρούσεις με αντίθετα ερχόμενα οχήματα, «οδηγώντας», αν είναι αναγκαίο, το νέο XC60 πίσω στη σωστή λωρίδα κυκλοφορίας, εκτός τροχιάς αντίθετα ερχόμενου οχήματος.

BLIS: Το σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων (προαιρετικός εξοπλισμός), αν ανιχνεύσει κίνδυνο από επερχόμενο άλλο όχημα πίσω από το Νέο XC60, με την ενεργή υποβοήθηση τιμονιού ανακατευθύνει το αυτοκίνητο πίσω στη λωρίδα του.