Με νέα τεχνολογικά στοιχεία που στόχο έχουν την μείωση των εκπομπών ρύπων – καθώς και την οικονομία καυσίμου – προσφέρουν τα μοντέλα της Mini από αυτό το καλοκαίρι. Συγκεκριμένα, ο έλεγχος εκπομπών ρύπων σε όλες τις βενζινοκίνητες εκδόσεις του 3θυρου MINI, του 5θυρου MINI και του MINI Convertible καθώς και των MINI Clubman και MINI Countryman θα περιλαμβάνει φίλτρο σωματιδίων από τον Ιούλιο . Έτσι, τα μοντέλα της Βρετανικής premium μάρκας θα πληρούν τις αυστηρές απαιτήσεις του προτύπου Euro 6d-TEMP.

Επίσης, τα μοντέλα MINI Clubman και MINI Countryman θα εφοδιάζονται με αναβαθμισμένους βενζινοκινητήρες , όπου χάρη στην τεχνολογία MINI TwinPower Turbo θα ωφελεί την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων.

Εναλλακτικά, αντί του στάνταρ μηχανικού κιβωτίου, τα βενζινοκίνητα μοντέλα των MINI Clubman και MINI Countryman θα διατίθενται με 7-τάχυτο κιβώτιο Steptronic στο μέλλον.

Να σημειωθεί ότι ο έλεγχος του κιβωτίου είναι συνδεδεμένος με το σύστημα πλοήγησης (εάν διατίθεται). Αυτό σημαίνει ότι τα δεδομένα πλοήγησης μπορούν να χρησιμοποιούνται για επιλογή της σχέσης ακριβώς σύμφωνα με τα διαδρομή.

Από τον Ιούλιο του 2018, το 7-τάχυτο κιβώτιο Steptronic με διπλό συμπλέκτη διατίθεται επίσης προαιρετικά σε συνδυασμό με τους αναβαθμισμένους κινητήρες για τα MINI Clubman και MINI Countryman.

Ένα νέο στοιχείο του στάνταρ εξοπλισμού των MINI Clubman και MINI Countryman από το καλοκαίρι του 2018 αυξάνει τα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας.

Στο μέλλον, τα δύο μοντέλα MINI στην premium compact κατηγορία θα εφοδιάζονται με αυτόματο έλεγχο φώτων πορείας στάνταρ. Αυτή η λειτουργία εξασφαλίζει ενεργοποίηση και απενεργοποίηση των προβολέων και πίσω φώτων ανάλογα με τις ανάγκες, σύμφωνα με τις συνθήκες φωτισμού εκεί όπου κινείται το όχημα.