Ασφαλές και άνετο ταξίδι δεν θα πρέπει να έχουν μόνο οι επιβάτες, αλλά, και τα σκυλιά, που σε κάθε περίπτωση, όταν είναι μέσα στο αυτοκίνητο, οι ιδιοκτήτες τους θα πρέπει να φροντίζουν ώστε να περνάνε την ώρα τους …ευχάριστα.

1. Το πιο σημαντικό, όταν οι τετράποδοι σύντροφοι μας, μας συνοδεύουν σε μεγάλα ταξίδια, εφόσον μεταφέρονται στο χώρο αποσκευών, είναι καλύτερο για όλους να υπάρχει προστατευτικό ασφαλείας, ως διαχωριστικό με το χώρο επιβατών.

2. Βασική προϋπόθεση για τα σκυλιά που ταξιδεύουν είναι ένα ευάερο μέρος για να ξαπλώνουν αλλά χωρίς ρεύμα αέρα. Το χειρότερο όμως μέσα στο αυτοκίνητο είναι η ζέστη.

3. Οι ιδιοκτήτες πρέπει πάντα να το θυμούνται όταν κάνουν διάλειμμα, κυρίως σε αυτοκίνητα με μεγάλα παράθυρα που λειτουργούν σαν θερμοσυσσωρευτές όταν ο κλιματισμός (A/C) είναι κλειστός. Η καλύτερη ιδέα, όταν η οικογένεια θέλει να ξεμουδιάσει, είναι να πάρει και το σκύλο μαζί. Εάν δεν μπορείτε να πάρετε το σκύλο να δει τα αξιοθέατα, παρκάρετε το αυτοκίνητο σε υπόγειο πάρκινγκ όπου υπάρχει άφθονη σκιά. Εκεί κάτω συνήθως είναι τόσο δροσερά, ήσυχα και σκοτεινά ώστε οι τετράποδοι επιβάτες μπορούν να πάρουν έναν υπνάκο.