Πλούσιο σε εξοπλισμό, με τεχνολογία που ανεβάζει πολύ ψηλά τον πήχη και νέα εμφάνιση, η τελευταία – τέταρτη στη σειρά – γενιά Χ5 ανάγει την πολυτέλεια και συνδυάζει την τελευταία λέξη των συστημάτων ημιαυτόνομης οδήγησης.

Το νέο μοντέλο έχει ξεχωριστή εμφάνιση, δείχνει πιο επιβλητική στο δρόμο, και πλέον, φέρει σε δύσκολη θέση τον ανταγωνισμό.

Μεγάλες καινοτομίες δεσπόζουν και στο εσωερικό του μοντέλου, που εκτός από την πεντάθυρη εκδοχή, θα προσφέρεται και σε επταθέσια.Μεγάλωσε και σε διαστάσεις, με το μήκος της να είναι στα 4.886 χλστ., το μεταξόνιο στα 2.933 χλστ. και το πλάτος και ύψος στα 1.938 χλστ.και 1.760 χλστ. αντίστοιχα

Ο εξοπλισμός πλουσιοπάροχος. Ο πίνακας οργάνων αποτελείται από μια οθόνη 12,3 ιντσών. Η πανοραμική ηλιοροφή καλύπτει 30% ενώ μπορεί να παραγγελθεί και με προαιρετικό ηχοσύστημα Diamond Surround Sound System τηςBowers & Wilkins απόδοσης 1.500 Watt με 20 ηχεία.

Και τα δύο μοτέρ, με τα οποία προσφέρεται, συνδυάζονται με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Η πρώτη έκδοση φέρει κάτω από το καπό3.0λιτρουπετροφοδοτούμενο εξακύλινδο εν σειρά κινητήρα – αφορά την έκδοση xDrive 40i – που στη συγκεκριμένη περίπτωση αποδίδει 335 ίππους.

Επιταχύνει από τα 0- στα 100 χλμ./ώρα σε 5,3 δευτερόλεπτα.

Οtwinturbo V8 των 4.4 λίτρωντηςX5 xDrive 50iαπόδιδει 460 ίππους, προσφέροντας ένα 0-100 σε 4,6 δευτερόλεπτα.

Μεταξύ των νέων συστημάτων υποβοήθησης είναι και τοActive Driving Assistantπου μπορεί να πραγματοποιεί έλεγχο στην κυκλοφορία – αν έχει μποτιλιάρισμα κ.α .- σε πραγματικό χρόνο, να βρίσκει χώρο στάθμευσης, ακόμη και να πραγματοποιεί αυτόματα ελιγμούς!