Η ηλεκτροκίνηση θα είναι το μεγάλο…αφεντικό κάτω από το καπό όλων των αυτοκινήτων την επόμενη δεκαετία. Οι κινητήρες εσωτερικής καύσης περνούν μακρυπρόθεσμα σε δεύτερο ρόλο, με επικουρική στήριξη των ηλεκτροκινητήρων, είτε ως γεννήτριες φόρτισης των τελευταίων, είτε σε σύζευξη με τα ηλεκτρικά μοτέρ, στις plug – in υβριδικές εκδόσεις.

Η ηλεκτροκίνηση απασχολεί σχεδόν όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου. Πρόσφατα, η Volvo Cars , έθεσε ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο σχέδιο, το οποίο και ανακοίνωσε επισήμως: Έως το 2025, τα ηλεκτρικά μοντέλα να αντιπροσωπεύουν το 50% των συνολικών της πωλήσεων. Αυτό έρχεται ως συνέχεια της προγενέστερης ανακοίνωσης της σουηδικής φίρμας, που επεσήμανε πριν από περίπου ένα χρόνο, ότι όλα τα νέα μοντέλα που θα λανσάρει από το 2019, θα είναι διαθέσιμα και σε υβριδικές, plug-in υβριδικές ή πλήρως ηλεκτροκίνητες εκδόσεις. Μάλιστα, η Volvo δεν μένει στην θεωρία και κάνει ένα βήμα που αντικατοπτρίζει τις ηλεκτρικές της …ανησυχίες:

Στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου, η Volvo Cars επισφραγίζει συμβολικά την ηγετική θέση της στο πεδίο της ηλεκτροκίνησης, εκθέτοντας μόνο plug-in ( δηλαδή, επαναφορτιζόμενα μοντέλα με κινητήρα βενζίνης και ηλεκτροκινητήρα) υβριδικά μοντέλα. Πρόκειται για την πρώτη φορά που η εταιρεία εμφανίζεται σε μια έκθεση αυτοκινήτου έχοντας αποκλειστικά plug-in υβριδικά οχήματα στο περίπτερο της.

Η νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης έχει εισβάλει στην μεγάλη ευρωπαϊκή φίρμα και αυτό διαφαίνεται και στις δηλώσεις του ο Χόκαν Σάμιουελσον Προέδρου και CEO της Volvo Cars «Το περασμένο έτος δεσμευτήκαμε στην υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης, προετοιμαζόμενοι για την εποχή μετά τον κινητήρα εσωτερικής καύσης», ενώ πρόσθεσε ότι, «Σήμερα ενισχύουμε και επεκτείνουμε αυτή τη δέσμευση στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα». Μεταξύ των νέων μοντέλων που παρουσίασε η φίρμα είναι και η νέα plug –in υβριδική εκδοχή του XC40 ( μοντέλο που ήδη κυκλοφορεί σε ντίζελ και βενζινοκίνητες εκδόσεις στην χώρα μας), που μαζί με ταXC60 και XC90 συμπληρώνει την πλήρη γκάμα των SUV της.