Το Ford Ka ήταν το μοντέλο, που πριν από δύο – σχεδόν δεκαετίες – είχε κλέψει την παράσταση, κυρίως με την πρωτοποριακή, μοντέρνα σχεδίαση του. Το μικρό μοντέλο κατάφερε πολύ γρήγορα να κλέψει τις εντυπώσεις αλλά και να γίνει το δεύτερο αυτοκίνητο χιλιάδων οδηγών.

Σήμερα, η Ford εμπλουτίζει τη γκάμα του Ford Ka+ με το KA+ Active crossover. Πρόκειται ουσιαστικά για μια soft εκδοχή του μοντέλου, που σίγουρα έχει «λόγο» στην κατηγορία που διαπρέπει σε πωλήσεις. Η νέα …αγριεμένη εκδοχή παρουσιάζεται από αύριο, στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης, μαζί με πλειάδα νέων μοντέλων της Ford.

Διαθέτει ακόμη πιο πολλές τεχνολογίες υποστήριξης, άνεση και σίγουρα δυνατότητες κίνησης σε δύσκολα «μονοπάτια». Στον πλούσιο εξοπλισμό του ξεχωρίζει το σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC 3 της Ford, καθαριστήρες με αισθητήρα βροχής και αυτόματους προβολείς.

Η νέα εκδοχή KA+ Active crossover είναι κατά 23 χιλιοστά ψηλότερα από το έδαφος, ενώ το εξωτερικό του στυλ αναδεικνύεται με πρόσθετα ένθετα σε μαρσπιέ και θόλους, το μοναδικό μαύρο φινίρισμα στην πάνω και κάτω μάσκα, και τις ράγες οροφής για τη μεταφορά ποδηλάτων και σπορ εξοπλισμού.

Επιπλέον αποκλειστικός εξοπλισμός για τα KA+ Active περιλαμβάνει μοναδικές ζάντες αλουμινίου 15-ιντσών και τη μεταλλική εξωτερική απόχρωση Canyon Ridge.

Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά άνεσης του νέου KA+

Προσφέρεται με κινητήρες βενζίνης και ντίζελ, μεταξύ αυτών και ο νέος, βελτιωμένος τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας 1.2L της Ford Ti-VCT που αποδίδει 70 ή 85 ίππους στην πιο ισχυρή εκδοχή, ενώ ο ντίζελ 1.5L TDCi αποδίδει 95 ίππους.