Το μοντέλο που έχει επικρατήσει τα τελευταία χρόνια στην κατηγορία του, το Mini δέχθηκε ευχάριστα μια εκτενή ανανέωση, που αφορά, τόσο τη σχεδίαση όσο και τις πρωτοποριακές τεχνολογίες.

Ο άνεμος ανανέωσης άγγιξε τους στρογγυλούς προβολείς που κάνουν τη φυσιογνωμία των νέων 3θυρων και 5θυρων MINI του νέου MINI Cabrio ακόμα πιο εκφραστική. Επίσης, η τελευταία γενιά των μονάδων LED για τη μεσαία και μεγάλη σκάλα προσφέρει αυξημένη φωτεινότητα.

Η καινοτόμα τεχνολογία Matrix για τη μεγάλη σκάλα αυξάνει την εμβέλεια χωρίς να θαμπώνει τους άλλους οδηγούς. Για το σκοπό αυτό, χωρίζεται σε τέσσερα οριζόντια διατεταγμένα τμήματα, που ενεργοποιούνται και απενεργοποιούνται ανεξάρτητα μεταξύ τους σε ταχύτητες πάνω από 70 km/h. Τα τμήματα της μεγάλης σκάλας ελέγχονται με βάση τις συνθήκες κυκλοφορίας.

Η γκάμα προαιρετικών ζαντών ελαφρού κράματος αλουμινίου έχει επεκταθεί. Οι ζάντες 17-ιντσών σε στυλ Roulette Spoke 2-tone και Propeller Spoke 2-tone διατίθενται τώρα για όλες τις εκδόσεις αμαξώματος του νέου MINI.

Τα νέα MINI (3θυρο, 5θυρο και Cabrio) προσφέρουν μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών CO2 έως 5%, που ήδη πληρούν τα αυστηρά μελλοντικά πρότυπα ρύπων.

Οι 3κύλινδροι βενζινοκινητήρες του MINI One First και του MINI One αντλούν την ισχύ τους από 1.500 κυβ. εκ. Αυτό αυξάνει τη μέγιστη ροπή κατά 10 Nm, ανεβάζοντάς την σε 160 και 190 Nm αντίστοιχα.

Εναλλακτικά, αντί του στάνταρ 6-τάχυτου μηχανικού κιβωτίου, ένα 7-τάχυτο κιβώτιο Steptronic με διπλό συμπλέκτη διατίθεται προαιρετικά για τα μοντέλα MINI One, MINI Cooper, MINI Cooper S και MINI Cooper D.

Το MINI Cooper SD συνοδεύεται στάνταρ από ένα 8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic.