Πάνω από 40 χρόνια εμπλέκεται η Renault στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula1,κάτι που έχει συντελέσει ώστε η γαλλική φίρμα να εξελίξει μια σειρά τεχνολογικών εφαρμογών, ειδικά στον τομέα των κινητήρων – συστημάτων μετάδοσης, με οδηγό την εμπειρία της στο μηχανοκίνητο σπορ.

Σήμερα, η Renault, , παρουσιάζει τη νέα οικογένεια κινητήρων με την κωδική ονομασία HR13. Πρόκειται για ένα εντελώς νέο τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο σύνολο βενζίνης με σύστημα άμεσου ψεκασμού, το οποίο εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Daimler και θα τοποθετηθεί για πρώτη φορά στα νέα Scenic και Grand Scenic.

Ο νέος κινητήρας έχει χωρητικότητα 1.3 λίτρων, και θα είναι διαθέσιμος σε μία σειρά εκδόσεων με απόδοση από 115 έως και 160 ίππους. Διαθέτοντας μια σειρά προηγμένων τεχνολογιών, όπως ειδική επένδυση στους κυλίνδρους για μείωση των τριβών και βελτιστοποίηση της απαγωγής θερμότητας, ο νέος κινητήρας ξεχωρίζει τόσο για την απόδοση, όσο και τα χαρακτηριστικά λειτουργίας.

Το νέο κινητήριο σύνολο συνδυάζεται με μηχανικά κιβώτια, καθώς και με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC. Μετά τα Scenic και Grand Scenic, τα οποία αναμένεται να είναι διαθέσιμα με το νέο σύνολο μέσα στο 2018, ο κινητήρας θα χρησιμοποιηθεί και σε άλλα μοντέλα του GROUPE RENAULT.