Το Σεπτέμβριο, οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων άγγιξαν το ορόσημο των 10.000 για πρώτη φορά σε ένα μήνα. Η γερμανική φίρμα έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και στην ηλεκτροκίνηση και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από τις συνεχή άνοδο των πωλήσεων.

Το BMW Group έχει το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων σε όλο τον κόσμο.

Να σημειωθεί ότι η γκάμα των ηλεκτρικών της έχει αγγίζει τα εννέα μοντέλα! Συγκεκριμένα, η BMW πούλησε 10.786 (+50,5%) οχήματα BMW i, BMW iPerformance και MINI Electric τον περασμένο Σεπτέμβριο, ανεβάζοντας το σύνολο από την αρχή της χρονιάς στις 68.687 μονάδες (+64,2%).

«Είμαστε ικανοποιημένοι που βλέπουμε την συνεχιζόμενη, ισχυρή άνοδο πωλήσεων της απαράμιλλης γκάμας ηλεκτρικών οχημάτων μας, με ανεξάρτητες αναφορές* να επιβεβαιώνουν την ηγεμονία μας στον τομέα της ηλεκτροκίνησης», σχολίασε ο Dr Ian Robertson, Μέλος Δ.Σ. της BMW AG για τις Πωλήσεις και τη Μάρκα BMW.

Το Σεπτέμβριο σημειώθηκε επίσης άνοδος στις συνολικές πωλήσεις του BMW Group. Παρά την τρέχουσα αλλαγή του σημαντικού μοντέλου BMW X3, οι παραδόσεις τον ένατο μήνα της χρονιάς ανήλθαν στις 239.764 (+0,8%) σε όλο τον κόσμο, ανεβάζοντας τις συνολικές πωλήσεις από την αρχή της χρονιάς στις 1.811.234 (+3,7%). Και οι δύο τιμές αντιπροσωπεύουν τις καλύτερες όλων των εποχών για την αντίστοιχη περίοδο.