To Civic Type R κατάφερε να κερδίσει ένα ακόμη βραβείο. Συγκεκριμένα, οι αναγνώστες του Γερμανικού περιοδικού “sport auto” ψήφισαν το Civic Type R της Honda ως το ‘Καλύτερο Εισαγόμενο Μικρομεσαίο Σπορ Αυτοκίνητο’ στη φετινή έκδοση του θεσμού. Πάνω από 13.000 αναγνώστες ανέδειξαν το ως το καλύτερο στην κατηγορία του κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

Το Civic Type R καταφέρνει να επιταχύνει από τα 0 στα 100χλμ/ώρα σε 5,7 δεύτερα, με αρωγό τον 2.0 VTEC TURBO κινητήρα με 320 ίππους. Η τελική ταχύτητα έχει αυξηθεί στα 272 km/h με την πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων και το βελτιστοποιημένο πακέτο αεροδυναμικής να παρέχουν εξαιρετική ευστάθεια στις υψηλές ταχύτητες.

Φρέσκο ακόμα από το ρεκόρ γύρου για προσθιοκίνητα οχήματα που πέτυχε στο θρυλικό Nürburgring Nordschleife τον Απρίλιο, το ‘αγωνιστικό αυτοκίνητο με έγκριση για το δρόμο’ της Honda απέκρουσε τον ανταγωνισμό μοντέλων όπως τα Seat Leon SC Cupra 300, Renault Megane GT TCe 205 και Kia Pro Cee’d GT.

Είναι η δεύτερη φορά που η Honda γεύεται την επιτυχία στο διαγωνισμό “sport auto”, καθώς η προηγούμενη γενιά 2015 Civic Type είχε κατακτήσει τον ίδιο τίτλο ‘Best Import Compact Sports Car’.