Η Mercedes-Benz Vans, η αμερικανική εταιρία ανάπτυξης κινητήρων Matternet και η ελβετική siroop ξεκίνησαν ένα πιλοτικό έργο στη Ζυρίχη για να δοκιμάσουν ένα αποδοτικό σύστημα που αποτελείται από van και drone που αφορά την παράδοση αγαθών ηλεκτρονικού εμπορίου κατά παραγγελία.

Το πιλοτικό έργο, το οποίο ξεκίνησε με τις πρώτες δοκιμές στις 25 Σεπτεμβρίου, αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ορόσημο για τα αυτόνομα συστήματα εναέριου χώρου.

Κατά τη διάρκεια του πιλοτικού προγράμματος των τριών εβδομάδων, οι πελάτες θα μπορούν να παραγγείλουν επιλεγμένα προϊόντα από το SiOrop online αγοράς τα οποία είναι κατάλληλα για μεταφορά από το Matternet drone, όπως τα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης και άλλα είδη ηλεκτρονικού εμπορίου που ζυγίζουν μέχρι δύο κιλά. Η παράδοση θα γίνεται την ίδια ημέρα.

Τα drones φορτώνονται απευθείας στον έμπορο και πετούν σε ένα από τα δύο φορτηγά Mercedes-Benz Vito εξοπλισμένα με τεχνολογία προσγείωσης ακριβείας.

Το φορτηγάκι σταματά σε ένα από τα τέσσερα προκαθορισμένα σημεία, που ονομάζονται «σημεία ραντεβού», στην πόλη της Ζυρίχης, όπου ο οδηγός van αποκτά το προϊόν και το παραδίδει στον πελάτη. Ολόκληρη η εφοδιαστική αλυσίδα από την παραλαβή της παραγγελίας έως την παράδοση στον πελάτη θα χρονομετρηθεί και θα συγκριθεί με τις συμβατικές μεθόδους παράδοσης για να αποκτήσει γνώσεις σχετικά με την αποτελεσματικότητα της λύσης.