Το νέο VW Crafter υπόσχεται εξαιρετικές μεταφορικές λύσεις με τον μεγάλο χώρο φόρτωσης να αγγίζει σε όγκο τα 18,4 κυβικά μέτρα ή να καλύψει έως και έξι ευρωπαλέτες

Η τρίτη γενιά του νέου Crafter εμπλουτίζει την ήδη πλούσια γκάμα της VW, ως μια επαγγελματική λύση στην κατηγορία των μεσαίων βαν. Μάλιστα, το νέο μοντέλο κυκλοφορεί ήδη στην ελληνική αγορά. Σαφώς, το μεγάλο του πλεονέκτημα του νέου μοντέλου είναι οι πολλαπλές λύσεις στον τομέα της μεταφοράς με έναν ιδιαίτερα πρακτικό χώρο φόρτωσης, όντας από τους καλύτερους της κατηγορίας του. Το νέο Crafter, παράγεται στο καινούργιο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της Volkswagen, στην Πολωνία. Η σχεδίαση του ακολουθεί αυτή του Transporter, ενώ διαθέτει τον καλύτερο συντελεστή αεροδυναμικής στην κατηγορία του. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στην πρωτοποριακή σχεδίαση του αμαξώματος με την κεκλιμένη προς τα πίσω οροφή, τη γρίλια του ψυγείου, τα καλυμμένα εμπρός σκαλοπάτια, καθώς και τα σχεδιασμένα προς τα μέσα πλαϊνά τμήματα.

Οι επαγγελματίες μπορούν να το αποκτήσουν σε τρία διαφορετικά μήκη, τρεις διαφορετικές οροφές που μπορούν να συνδυαστούν με τρία διαφορετικά συστήματα κίνησης (εμπρός κίνηση / πίσω κίνηση / 4Motion) ενώ διαθέτει και 2 κιβώτια ταχυτήτων (6-τάχυτο μηχανικό / 8-τάχυτο αυτόματο) για όλα τα συστήματα κίνησης. Ο μεγάλος χώρος φόρτωσης αγγίζει σε όγκο τα 18,4 κυβικά μέτρα και μπορεί να καλύψει έως έξι ευρωπαλέτες. Η πλαϊνή συρόμενη πόρτα προσφέρει το μεγαλύτερο ωφέλιμο ύψος και πλάτος και εγγυάται μεγάλη ευκολία στην φόρτωση.Το εσωτερικό του παραπέμπει στις επιβατικές προτάσεις της γερμανικής φίρμας, στο οποίο ξεχωρίζουν οι πολλαπλοί αποθηκευτικοί χώροι, η εργονομική τοποθέτηση των χειριστηρίων και διακοπτών αλλά και κάθισμα οδηγού πλήρως ρυθμιζόμενο. Επιπλέον, το νέο Crafter Van μπορεί να μεταφέρει έως τρεις επιβάτες καθώς διαθέτει διπλό κάθισμα συνοδηγού στον βασικό του εξοπλισμό. Σε μοτέρ η γκάμα περιλαμβάνει τον ντίζελ 2.0 TDI κινητήρα, ο οποίος πληροί τις προδιαγραφές Euro 6 και προσφέρεται σε εκδόσεις από 102 έως και 177 ίππους. Οι τιμές του νέου Crafter ξεκινούν από τα 27.650€ με ΦΠΑ στην έκδοση με κινητήρα 2.0 TDI 102PS.

Με σύστημα Park Assist που το παρκάρει σχεδόν μόνο του!

Το νέο Crafter προσφέρεται με σύστημα υποστήριξης παρκαρίσματος που βοηθά τον οδηγό όχι μόνο στο παράλληλο αλλά και στο παρκάρισμα με όπισθεν στις σωστές γωνίες του δρόμου. Το Park Assist 2.0 εφοδιάζεται με λειτουργία φρεναρίσματος και εξόδου από τη θέση στάθμευσης. Με τη βοήθεια των φλας, ο οδηγός επιλέγει την πλευρά στην οποία θέλει να παρκάρει. Εάν, με τη βοήθεια αισθητήρων υπερήχων, το Park Assist αναγνωρίσει ένα αρκετά μεγάλο χώρο στάθμευσης (απόσταση ελιγμού 40 cm, μπροστά και πίσω, είναι αρκετή), ξεκινά η υποστήριξη παρκαρίσματος: αφού επιλέξει όπισθεν, το μόνο που πρέπει να κάνει ο οδηγός είναι να χρησιμοποιεί γκάζι και φρένο. Το αυτοκίνητο αναλαμβάνει τους ελιγμούς διεύθυνσης.