Το ηλεκτροκίνητο Nissan e-NV200 αποτελεί μια από τις πρώτες επιλογές στην ισχνή προς το παρόν κατηγορία των βαν με μηδενικές εκπομπές ρύπων και μια λύση μεταφοράς για επιχειρήσεις, συνδυάζοντας τα πρακτικά οφέλη του καταξιωμένου NV200 βαν της Nissan .

Mercedes-Benz, Renault, Nissan και άλλες ευρωπαϊκές φίρμες έχουν ήδη έτοιμα τα πρώτα δείγματα γραφής τους σε ηλεκτροκίνητες επαγγελματικές προτάσεις με πολλά να κυκλοφορούν στην αγορά ή να βρίσκονται πολύ κοντά στη γραμμή παραγωγής. Τελευταίο δείγμα γραφής αποτελεί το ηλεκτροκίνητο βαν της Nissan, το e-NV200 που όχι μόνο κυκλοφορεί στην αγορά αλλά κατάφερε να καταγράψει και μια πρωτιά: Συγκεκριμένα, το βραβευμένο e-NV200 κατετάγη πρώτο σε σύνολο 17 χώρων σε όλη την Ευρώπη, ξεπερνώντας τους ανταγωνιστές της κατηγορίας.

Μπορεί στο μακρινό Ηνωμένο Βασίλειο – που σίγουρα δεν έχει σχέση με τον μεσογειακό τρόπο επιλογής ενός βαν – το νέο ηλεκτροκίνητο βαν της Nissan να αποτελεί κορυφαία αγορά στην Ευρώπη, όπως διαφαίνεται υπάρχουν και άλλες αγορές – σαν της Νορβηγίας και της Γαλλίας – που το ηλεκτροκίνητο όχημα κερδίζει τις εντυπώσεις αλλά και ένα σημαντικό μερίδιο σε πωλήσεις. Και για να είμαστε πιο ακριβείς, οι συνολικές πωλήσεις του Nissan e-NV200 είναι αυξημένες κατά 7 τοις εκατό το 2016 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ταξινομώντας 4319 μονάδες. Η τροχιά ανόδου φανερώνει και την τάση των χρηστών ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων, προς μια καινοτόμα γενιά βαν οχημάτων, που πρωτίστως προάγουν τον οικονομικότερο και πιο οικολογικό τρόπο μεταφοράς εμπορευμάτων.

Κορυφαίο στέλεχος της Nissan Ευρώπης στα Ηλεκτροκίνητα Οχήματα της, δήλωσε: «Καθώς όλο και περισσότερες επιχειρήσεις επικεντρώνονται στην μείωση του αποτυπώματος άνθρακα, η ανάγκη εξεύρεσης λύσεων στις μεταφορές με μηδενικές εκπομπές ρύπων, γίνεται ολοένα και σημαντικότερη. Μέσω του Nissan Intelligent Mobility, εργαζόμαστε για ένα βιώσιμο μέλλον και το e-NV200 συμπληρώνει το όραμά μας με τέλειο τρόπο, ικανοποιώντας παράλληλα ένα ευρύ φάσμα αναγκών των πελατών. Οι υπεύθυνοι των πρότζεκτ των ηλεκτροκίνητων επαγγελματικών οχημάτων πιστεύουν ότι η διάδοση και η δημιουργία νέων σταθμών ταχυφόρτισης, θα επιφέρει σημαντική άνοδο στις πωλήσεις των συγκεκριμένων οχημάτων τα επόμενα χρόνια.Στα συν του μοντέλου, ότι οι ιδιοκτήτες του Nissan e-NV200 μπορούν επίσης να επωφεληθούν από την εγγύηση πέντε χρόνων / 100.000 χιλιομέτρων της Nissan, που καλύπτει μηχανικά και ηλεκτρικά εξαρτήματα του οχήματος, την χωρητικότητα της μπαταρίας, τη διάβρωση (έως 12 έτη) και την οδική βοήθεια.