Το νέο Honda Civic Type R Prototype θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ασιατική αγορά κατά τη διάρκεια του 2017 στο σαλόνι αυτοκινήτου στο Τόκιο.

Το Prototype δίνει μία πρώτη γεύση από τα στυλιστικά στοιχεία της επόμενης γενιάς Civic Type R που θα παρουσιαστεί επίσημα μέσα στη χρονιά.

Μαζί με την αποκάλυψη του νέου Civic Type R Prototype στο Τόκιο, η Honda ανακοίνωσε και την έναρξη των Ιαπωνικών πωλήσεων του Civic Sedan και των Ευρωπαϊκής κατασκευής μοντέλων Hatchback και Type R από φέτος το καλοκαίρι.

Η επόμενη γενιά Civic Type R ακολούθησε το ίδιο πρόγραμμα εξέλιξης με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας Civic και θα αποκαλυφθεί αργότερα μέσα στη χρονιά με τη μορφή μοντέλου παραγωγής. Θα εξάγεται σε αγορές σε όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους και οι οι ΗΠΑ – σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που ένα Type R με το σήμα της Honda θα πωλείται επίσημα στη Β. Αμερική. Η προηγούμενη γενιά Civic Type R πουλιόταν στην Ιαπωνία, αλλά σε περιορισμένο αριθμό. Οι πωλήσεις της νέας γενιάς του hatchback υψηλών επιδόσεων στην Ιαπωνία δεν θα είναι περιορισμένες.

Στην εξωτερική του εμφάνιση, το Type R Prototype αναβαθμίζεται με ένα μυώδες αμάξωμα και τροποποιήσεις που συμβάλλουν στην αεροδυναμική του απόδοση. Ο επιθετικός, εμπρός προφυλακτήρας εκτείνεται από ένα splitter από ανθρακονήματα, ενώ μια σπορ κόκκινη χαρακτηριστική περιβάλλει όλο το αυτοκίνητο. Ξεχωριστό σημείο, το διάσημο κόκκινο σήμα ‘Η’ της Honda – που κοσμεί όλα τα μοντέλα Type R – τοποθετείται πάνω από ένα νέο αεραγωγό στο ρύγχος του αυτοκινήτου.