Η Renault είναι από τις ελάχιστες φίρμες που προσφέρει το μικρό επαγγελματικό τους βαν και σε ηλεκτρική εκδοχή. Το Kangoo Z.E., που κυκλοφορεί σε συγκεκριμένες ευρωπαϊκές αγορές για περισσότερο από τέσσερα χρόνια, μπορεί να συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο τα πλεονεκτήματα του Renault Kangoo Express, με τα οφέλη της ηλεκτρικής τεχνολογίας. Ποια είναι αυτά; Το μηδενικό επίπεδο θορύβου , οι μηδενικές εκπομπές ρύπων και το χαμηλό κόστος φόρτισης, μειώνοντας σημαντικά το κόστος μετακίνησης για μια μεταφορική εταιρεία ή και επιχείρηση. Το ηλεκτρικό μοντέλο ετοιμάζεται να αναβαθμιστεί. Συγκεκριμένα, το τμήμα των επαγγελματικών οχημάτων της γαλλικής φίρμας, η Renault PRO+ έχει προγραμματίσει την παρουσίαση μιας νέας έκδοσης του Kangoo Z.E. την επόμενη εβδομάδα στην Διεθνή Έκθεση των Βρυξελλών.

Το βασικό πλεονέκτημα του θα είναι ο νέος ηλεκτροκινητήρας αλλά και η νέα συστοιχία μπαταριών που θα εξασφαλίζουν ακόμη μεγαλύτερη αυτονομία – κατά 50% – σε σχέση με την υπάρχουσα έκδοση. Έτσι, το βελτιωμένο Kangoo Z.E. θα προσφέρει αυτονομία – μετά από μια πλήρη φόρτιση – 270 χιλιομέτρων από τα 170 χλμ. To Renault Kangoo ΖΕ προσφέρεται σε εκδόσεις µε απλό ή µακρύ µεταξόνιο (Maxi) µε τον ωφέλιµο όγκο για εµπορεύµατα να κυµαίνεται από τα 3,0 έως 4,6 κ.µ. Να σημειωθεί ότι το ηλεκτρικό βαν της γαλλικής φίρμας είναι κατάλληλο για αστικές διανομές, ενώ στις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις έχουν αναπτυχθεί σε κομβικά σημεία ταχυφορτιστές, που διευκολύνουν όσους θέλουν να εφοδιάσουν σε λίγα λεπτά με ηλεκτρική ενέργεια τις μπαταρίες των ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Πάντως, τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της γαλλικής φίρμας φαίνεται να φέρνουν και νούμερα – μαζί με τα χαμόγελα στους υπεύθυνους των πρότζεκτ που πόνταραν εδώ και λίγα χρόνια σε αυτά: Συγκεκριμένα περισσότερα από 100. 000 ηλεκτρικά Kangoo Z.E και Zoe έχουν πουληθεί απ΄όταν πρωτοβγήκαν στην αγορά πριν από πέντε χρόνια. Η Renault, μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2016 έχει πουλήσει περισσότερα από 15.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αύξηση της τάξεως του 32% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2015, ενώ άλλα 17.000 ηλεκτρικά Twizy βρίσκονται στους δρόμους.