Η Suzuki αναβαθμίζει το νέο Baleno, τόσο σε εμφάνιση όσο και σε εξοπλισμό. Επίσης, το νέο μοντέλο, όπως ανακοίνωσε η φίρμα θα προσφέρεται με δύο νέους κινητήρες. Τον 1.2 Dualjet ισχύος 90 ίππων και τον turbo downsized 1.0 Boosterjet με απόδοση 110 ίππων και 170 Nm ροπής . Ο 1.2 Dualjet συνδυάζεται είτε με το 5τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, είτε με ένα κιβώτιο CVT και ο 1.0 Boosterjet με 5τάχυτο μηχανικό ή 6τάχυτο αυτόματο.

Επιπλέον, ο 1.2 Dualjet συνδυάζεται με ένα μερικώς υβριδικό σύστημα SHVS το οποίο χρησιμοποιεί μια ενσωματωμένη ηλεκτρογεννήτρια (ISG – Integrated Starter Generator) για την υποβοήθηση του κινητήρα κατά την επιτάχυνση και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας κατά το φρενάρισμα.

Το νέο μοντέλο έχει μήκος 3.99 μέτρα, ενώ η νέα πλατφόρμα του, έχει αυξημένη ακαμψία κατά 10% και μειωμένο βάρος κατά 15%, σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Στα ελαστικά, η εταιρεία φρόντισε να το εξοπλίσει με πέλμα που θα προσφέρει μειωμένη τριβή κύλισης, που ανάγουν την οικονομία καυσίμου.

Η ανάρτηση αποτελείται από γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός και ελικοειδή ελατήρα και έναν ημιάκαμπτο άξονα με ελικοειδή ελατήρια πίσω. Το νέο μοντέλο αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά την άνοιξη του 2016.