Με τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου συνεχώς να μειώνονται, η στροφή των εταιρειών σε νέες μορφές κίνησης είναι επιβεβλημένη από κάθε άλλη φορά. Για παράδειγμα τα αποθέματα συμβατικού και μη συμβατικού φυσικού αερίου είναι πολύ μεγάλα.

Έτσι, η MAN επενδύει στο φυσικό αέριο, με μείωση εκπομπών καυσαερίων, την εξοικονόμηση πόρων και την εξασφάλιση της κινητικότητας. Η MAN είναι ηγέτης της ευρωπαϊκής αγοράς στον τομέα των λεωφορείων, των πλαισίων και των κινητήρων φυσικού αερίου.

Επίσης, στην Ευρώπη η MAN διαθέτει μια εξελιγμένη τεχνολογία στα λεωφορεία φυσικού αερίου ενώ ως καθιερωμένος κατασκευαστής ολοκληρωμένων λεωφορείων, πλαισίων και κινητήρων διαθέτει την πιο ανεπτυγμένη τεχνογνωσία γύρω από την κατασκευή λεωφορείων με φυσικό αέριο.

Για αυτό το λόγο σχεδόν όλοι οι τύποι της σειράς MAN Lion´s – από το μονό λεωφορείο 12 μέτρων μέχρι το αρθρωτό λεωφορείο 18,75 μέτρων – είναι διαθέσιμοι εναλλακτικά και με κινητήρα φυσικού αερίου CNG.

Η τεχνολογία MAN CNG με τη χρήση επεξεργασμένου βιοαερίου αποτελεί τεχνολογία με σχεδόν ουδέτερο ισοζύγιο CO2. Έτσι π.χ. σε 23 πόλεις της Σουηδίας κυκλοφορούν με επιτυχία 1.000 λεωφορεία ΜΑΝ CNG που κινούνται με βιοαέριο – και αυτό με μέγιστη αξιοπιστία: Κάθε λεωφορείο διανύει μέχρι και 1,5 εκ. χιλιόμετρα.