Η Toyota και συγκεκριμένα η ελληνική αντιπροσωπεία προχωρά στην ανάκληση των Toyota Yaris, Corolla, RAV4 και Hilux, που αφορά προληπτικό έλεγχο για τον αερόσακο συνοδηγού αφορά επιπλέον 52.641 οχήματα, μοντέλα Yaris, Corolla και Avensis, παραγωγής από 13 Απριλίου 2003 έως 22 ∆εκεμβρίου 2008.

Υπενθυμίζεται ότι στα εμπλεκόμενα οχήματα ενδέχεται, σύμφωνα µε την σχετική ενημέρωση του προμηθευτή Takata, το σύστημα πυροκροτητή-εκτόνωσης του αερόσακου συνοδηγού να µην λειτουργήσει βάσει των προδιαγραφών.

Πιο συγκεκριμένα οι πυροκροτητές των αερόσακων συνοδηγού «ενός σταδίου» συγκεκριμένων μοντέλων (ονομαζόμενοι από την Takata ως SPI) ενδέχεται, λόγω της κατασκευής τους, μετά από την πάροδο μεγάλου χρονικού διαστήματος, να εισέλθει υγρασία στο εσωτερικό τους. Ως εκ τούτου είναι πιθανό σε περίπτωση ενεργοποίησης του αερόσακου να µην πραγματοποιηθεί η πλήρης εκτόνωσή του.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται µε τα ανωτέρω θέματα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως µέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει o σχετικός έλεγχος / αντικατάσταση χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά µε την Toyota Ελλάς – Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00πµ έως 05:00µµ).