Η εξέλιξη της τεχνολογίας μάς παρέχει τη δυνατότητα να κάνουμε σύγκριση τιμών και να ολοκληρώνουμε τις αγορές μας online, εύκολα και γρήγορα. Το ίδιο συμβαίνει και με τις ασφάλειες αυτοκινήτου και μηχανών, καθώς μπορούμε μέσα από την οθόνη μας και από την άνεση του σπιτιού μας να βρούμε το οικονομικότερο συμβόλαιο της αγοράς με τις παροχές που χρειαζόμαστε.

Τον τελευταίο χρόνο, που η πανδημία έχει αλλάξει την καθημερινότητά μας, έχουμε δει περισσότερο από ποτέ πόσο χρήσιμες – και αναγκαίες σε πολλές περιπτώσεις – μπορούν να είναι οι online συναλλαγές και η δυνατότητα να ολοκληρώνεις εργασίες απομακρυσμένα μέσω της τεχνολογίας. Το ίδιο ωφέλιμο φαίνεται πως είναι και στην περίπτωση αναζήτησης ασφαλιστήριου συμβολαίου.

Μέχρι πριν από μερικά χρόνια, ο τρόπος για να αγοράσεις το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του αμαξιού ή της μηχανής σου ήταν να επισκεφθείς το πλησιέστερο γραφείο ασφαλίσεων. Αυτό προφανώς είχε το πλεονέκτημα καθώς η επαφή με τον ασφαλιστικό σύμβουλο ήταν διά ζώσης και σε πολλές περιπτώσεις η σχέση εκτός από επαγγελματική, ήταν και φιλική. Πολλοί, βέβαια, που επιθυμούσαν να κάνουν έρευνα αγοράς ώστε να βρουν οικονομική ασφάλεια για το όχημά τους, αναγκάζονταν να πηγαίνουν από ραντεβού σε ραντεβού για μέρες μέχρι να βρουν το συμβόλαιο που θα τους κάλυπτε, καθώς ένα ασφαλιστικό γραφείο προτείνει τις εταιρείες που συνεργάζεται.

Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, η τάση στην ασφάλιση μηχανής ή αυτοκινήτου φαίνεται πως έχει αλλάξει. Η ψηφιοποίηση των ασφαλειών ΙΧ είναι γεγονός και, μάλιστα, προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα. Αρχικά, εξοικονομείς χρόνο αλλά και χρήματα, καθώς σου δίνει τη δυνατότητα να συγκρίνεις μόλις με μερικά κλικ και σε μία σελίδα τα συμβόλαια από 20 και πλέον ασφαλιστικές εταιρείες. Έτσι, έχεις μπροστά στην οθόνη σου τις τιμές από όλες τις εταιρείες της αγοράς και μπορείς να επιλέξεις το πιο οικονομικό συμβόλαιο.

Παράλληλα, μπορείς να επιλέξεις ακριβώς ποιες παροχές θέλεις και να διαμορφώσεις ακριβώς το ασφαλιστικό πακέτο που σε καλύπτει. Όλα αυτά, έχοντας ξεκάθαρη εικόνα για τις τιμές, τις εκπτώσεις που επωφελείσαι και τις έξτρα χρεώσεις που έχεις, αλλά και εξετάζοντας όλα τα συνδυαστικά πακέτα και τις προσφορές που διατίθενται.

Πώς θα κερδίσεις εκπτώσεις στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό σου

Προσέχοντας τον συνδυασμό πακέτων, αλλά και επιλέγοντας έναν μεγαλύτερο χρόνο ισχύος του συμβολαίου σου, είναι δυνατόν να μειωθούν κατά πολύ τα ασφάλιστρα που θα πληρώσεις.

Συγκεκριμένα, μπορείς να βρεις εξαιρετικά πακέτα προσφορών αν συνδυάσεις στην ίδια εταιρεία την ασφάλιση της μηχανής σου με εκείνη του αυτοκινήτου σου. Μεγάλες εκπτώσεις θα βρεις και με συνδυαστικά πακέτα των οικογενειακών οχημάτων.

Ακόμη, είναι πολύ σημαντικό να προσέξεις και τον χρόνο ισχύος του συμβολαίου σου, καθώς θα εξοικονομήσεις χρήματα αν επιλέξεις την ετήσια ασφάλεια. Οι εκπτώσεις φτάνουν μέχρι και το 20% από την αρχική τιμή.

Τι πρέπει να προσέξεις

Αν και η ασφάλιση μηχανής ή αυτοκινήτου πλέον έχει γίνει μια εύκολη και γρήγορη διαδικασία μέσω της online αγοράς, υπάρχουν σημεία που πρέπει να προσέξεις για να βρεις το πακέτο που θα σε καλύψει πλήρως.

Μην ξεχάσεις να συμπεριλάβεις στο συμβόλαιο τη θραύση κρυστάλλων, αλλά και την οδική βοήθεια που θα είναι εξαιρετικά χρήσιμη αν μείνει το αυτοκίνητο ή η μηχανή σου από μπαταρία ή κάποια άλλη βλάβη. Παράλληλα, εξέτασε όλες τις κατηγορίες εκπτώσεων που υπάρχουν, όπως οι προσφορές για ανέργους, για δημοσίους υπαλλήλους και για τους ένστολους.

Τέλος, είναι σημαντικό να βεβαιωθείς πως η ασφαλιστική εταιρεία που θα επιλέξεις συμμετέχει στο σύστημα φιλικού διακανονισμού τροχαίων ατυχημάτων, γνωστό ως ΣΑΠ (Σύστημα Άμεσης Πληρωμής). Με τον Φιλικό Διακανονισμό σε περίπτωση ατυχήματος εκείνος που δεν φταίει δύναται να αποζημιωθεί από τη δική του ασφαλιστική εταιρεία, κάτι που προσφέρει απλοποίηση και ταχύτητα στις διαδικασίες, συντόμευση του χρόνου καταβολής της δικαιούμενης αποζημίωσης και μείωση των δικαστικών διενέξεων.

Πώς θα αγοράσεις την ασφάλειά σου online

Για να αγοράσεις το οικονομικότερο ασφαλιστήριο συμβόλαιο, δεν έχεις παρά να επισκεφθείς το Asfaleies24.gr – μια online πλατφόρμα σύγκρισης τιμών, στις ασφάλειες αυτοκινήτου.

Μέσα από μόλις μία ιστοσελίδα μπορείς εύκολα και γρήγορα να αγοράσεις τη φθηνότερη ασφάλεια αυτοκινήτου ή μηχανής, επιλέγοντας αυτή που σε καλύπτει ανάμεσα σε 25 και παραπάνω ασφαλιστικές εταιρείες.

Επιλέγεις καλύψεις, διαλέγεις την ασφαλιστική που σε συμφέρει και έχεις άμεσα στο e-mail σου το ασφαλιστήριο συμβόλαιο!

Έτσι, κερδίζεις τόσο σε χρήματα, όσο και σε χρόνο!