«Παθολογικό ψεύτη» χαρακτήρισε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ο επανεκλεγείς γερουσιαστής του Βερμόντ Μπέρνι Σάντερς, επικρίνοντάς τον παράλληλα δριμύτατα για την άσκηση ρατσιστικής πολιτικής.

«Όμως πιο σημαντικό ακόμη και από αυτές τις τρομερές πολιτικές είναι ότι έχουμε έναν πρόεδρο των ΗΠΑ που είναι παθολογικός ψεύτης και κάνει κάτι που κανένας πρόεδρος όσα χρόνια ζω δεν είχε κάνει ποτέ», είπε ο Σάντερς απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους του που τον επευφημούσαν κατά την ομιλία που εκφώνησε για τη νίκη του στις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ.

«Αντί να συσπειρώνει τον αμερικανικό λαό, προσπαθεί να μας χωρίσει βάσει του χρώματος του δέρματός μας, βάσει του τόπου από τον οποίο καταγόμαστε, βάσει της θρησκείας μας, βάσει του φύλου μας, βάσει της σεξουαλικής μας ταυτότητας», πρόσθεσε ο Σάντερς, ο οποίος είχε στο παρελθόν διεκδικήσει το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές, επικρίνοντας τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ.

«Δική μας δουλειά είναι να πούμε σε αυτόν τον πρόεδρο ότι δεν θα ανεχθούμε πολιτικές που είναι ρατσιστικές και σεξιστικές και ομοφοβικές», υπογράμμισε αναφερόμενος στους Δημοκρατικούς.