Αίσθηση έχει προκαλέσει ο αποκλεισμός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την Ντέρμπι στα πέναλτι, στο «Ολντ Τράφορντ», στο πλαίσιο του 3ου γύρου στο Λιγκ Καπ Αγγλίας.

Ο τεχνικός Γιουνάιτεντ, Ζοσέ Μουρίνιο, δέχθηκε με ψυχραιμία τον αποκλεισμό: «Θα μπορούσαμε να το είχαμε τελειώσει από το ημίχρονο το ματς, αλλά δεν το κάναμε. Είπα στο ημίχρονο ότι και στον προηγούμενο αγώνα, πως πρέπει να πάμε να τελειώσουμε το παιχνίδι, αλλά αυτό δεν έγινε», τόνισε ο Πορτογάλος και συνέχισε:

«Μετά την κόκκινη τα πράγματα έγιναν δύσκολα, αλλά προσπαθήσαμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Στα πέναλτι κάποιος πρέπει να χάσει. Ηταν μια δύσκολη βραδιά. Μετά από το έκτο και το έβδομο πέναλτι γνώριζα ότι θα είχαμε πρόβλημα με τον Τζόουνς και τον Μπαγί».

Για την υπόθεση Πογκμπά ο Πορτογάλος τεχνικός είπε: «Το μόνο που ισχύει είναι ότι πήρα την απόφαση ο Πογκμπά να μην είναι δεύτερος αρχηγός. Είμαι ο προπονητής και είναι μία απόφαση που μπορώ να πάρω χωρίς να χρειάζεται να εξηγήσω κάτι», τόνισε, δείχνοντας πως για μια ακόμη φορά οι σχέσεις του με τον Γάλλο σταρ είναι πάλι σε δύσκολο σημείο.