Υπό άλλες συνθήκες ένα παιχνίδι Κυπέλλου Ολυμπιακός – Λεβαδειακός (27/9, 21:30, Καραϊσκάκη) σε φάση ομίλων θα μπορούσε να θεωρηθεί έως και… διαδικαστικό, έστω κι αν η πρόκριση δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμη.

Η αναμενόμενη παρθενική παρουσία του σούπερ σταρ Γιάγια Τουρέ (στη δεύτερη θητεία του στους Ερυθρόλευκους), αλλά και η συμμετοχή των νεοαποκτηθέντων Γκιγιέρμε (Βραζιλιάνος αμυντικός χαφ) και Ματίας Ναχουέλ (Ισπανός winger) αποτελεί μαγνήτη και δίνει άλλη διάσταση στην αναμέτρηση.

Σύμφωνα με το πλάνο του Πέδρο Μαρτίνς ο Τουρέ αναμένεται να παίξει για 25-30 λεπτά. Αυτό θα είναι άλλωστε το πρώτο ματς του και ευλόγως δεν θέλει να τον ζορίσει ο Μαρτίνς με ένα 90λεπτο. Κάτι τέτοιο άλλωστε δεν πρόσφερε το παραμικρό στον παίκτη κι αυτό το ξέρει καλά ο προπονητής της ομάδας του λιμανιού.

Ο Γιάγια Τουρέ ετοιμάζεται λοιπόν να κάνει το ντεμπούτο του στην σεζόν και οι φίλοι του Ολυμπιακού περιμένουν πως και πως για να δουν τον διεθνή μεσοαμυντικό από την Ακτή Ελεφαντοστού. Ο έμπειρος άσος των ερυθρόλευκων έχει δουλέψει πολύ από την πρώτη μέρα που πήγε στο Ρέντη.

Δούλεψε σκληρά με τον προπονητή φυσικής κατάστασης του Ολυμπιακού, Χρήστο Μουρίκη και είναι ενδεικτικό της επιθυμίας του ν’ αγωνιστεί ότι πήγαινε για προπόνηση στο Ρέντη ακόμα και όταν ο Πέδρο Μαρτίνς έδινε ρεπό.

Ο προπονητής της ομάδας του λιμανιού θα δει τον αγώνα Κυπέλλου εναντίον του Λεβαδειακού κι εν συνεχεία θ’ αποφασίσει αν θα συμπεριλάβει τον Τουρέ στην αποστολή για την αναμέτρηση κόντρα στον ΠΑΟΚ, το βράδυ της Κυριακής στο Καραϊσκάκη.

Ντεμπούτο για Γκιγιέρμε και Ναχουέλ

Στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Λεβαδειακό θα κάνουν ντεμπούτο και δύο ακόμα μεταγραφές του Ολυμπιακού. Ο λόγος για τον Γκιγιέρμε και τον Ναχουέλ τους οποίους σκοπεύει να χρησιμοποιήσει ο προπονητής των πειραιώτων.

Αυτό σημαίνει ότι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα έχουν την ευκαιρία να δουν μια πρώτη εικόνα του Βραζιλιάνου μέσου και του νεαρού εξτρέμ. Τα φώτα λοιπόν «πέφτουν» στον Γιάγια Τουρέ αλλά από την άλλη πλευρά θα πρέπει να επισημανθεί πως ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η πρώτη εμφάνιση του Γκιγιέρμε και του Ναχουέλ.