Ο Σον Μέντες συστρατεύεται με το Global Citizen, κίνημα κοινωνικής δράσης για μια παγκόσμια γενιά που θέλει να επιλύσει τις μεγαλύτερες προκλήσεις του κόσμου.

Ο Καναδός τραγουδιστής -τραγουδοποιός θα εμφανιστεί στο φεστιβάλ του Global Citizen, στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης και ενόψει της συναυλίας συνεχάρη τον πρωθυπουργό του Καναδά, Τζάστιν Τριντό για την προσήλωσή του στο στόχο της εκπαίδευσης χωρίς αποκλεισμούς.

Σε tweet του, ο Μέντες ευχαρίστησε τον Τζάστιν Τριντό «για την ηγετική πρωτοβουλία του στο ζήτημα της εκπαίδευσης μαζί με την οργάνωση #LeaveNoGirlBehind στην #UNGA2018 (Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ)» προσθέτοντας ότι θα ήθελε να μιλήσει με τον Τριντό για το «πώς μπορεί να διασφαλιστεί ότι όλα τα παιδιά θα έχουν πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση».

https://twitter.com/ShawnMendes/status/1044358579199782912

Νωρίτερα, ο Μέντες ανακοίνωσε μέσω Instagram ότι θα συνεργαστεί με την Global Citizen, οργάνωση που έχει στόχο να επιστρατεύσει 100 εκατομμύρια ανθρώπους να ενώσουν τις φωνές τους με στόχο τον τερματισμό της ακραίας φτώχειας έως το 2030, μαζί με μία σειρά άλλων πρωτοβουλιών.

Στο post του Σον Μέντες, επισημαίνεται ότι 264 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο – 130 εκατομμύρια από τα οποία είναι κορίτσια – δεν μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα στο σχολείο.

«Συνεργαζόμαστε με την Global Citizen για να βοηθήσουμε να αλλάξει αυτό» έγραψε ο τραγουδιστής προσθέτοντας ότι οι θαυμαστές του θα μπορέσουν να ακούσουν περισσότερα για το θέμα στη διάρκεια της εμφάνισής του στο φεστιβάλ, στη Νέα Υόρκη, το ερχόμενο Σάββατο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Global Citizen, το φετινό φεστιβάλ «θα χρησιμεύσει ως πλατφόρμα από την οποία εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο θα απαιτήσουν από τους παγκόσμιους ηγέτες να εκπληρώσουν τη δέσμευσή τους να επιτύχουν τους παγκόσμιους στόχους του ΟΗΕ για βιώσιμη ανάπτυξη και να τερματίσουν την ακραία φτώχεια μέχρι το 2030».

Εκτός από τον Μέντες, οι καλλιτέχνες που προγραμματίζεται να ανέβουν στη σκηνή το Σάββατο είναι οι Τζάνετ Τζάκσον, The Weeknd, Cardi B και Janelle Monae, μαζί με μια ιδιαίτερη παράσταση από τον Τζον Λέτζεντ.

Ο ηθοποιός Χιου Τζάκμαν και η σύζυγός του Ντέμπορα Λι- Φέρνες θα επιστρέψουν ως παρουσιαστές για πέμπτη συνεχή χρονιά, με συμπαρουσιαστές τους Κάμρεν Μπικόντοβα, Σίνθια Ερίβο, Φόρεστ Ουίτακερ, Ναόμι Κάμπελ, Λα Λα Άντονι, Γκας Κενουόρθι, Καλ Πεν, Ρέιτσελ Μπρόσναχαν και Ντάναϊ Γκουρίρα.

«Είμαι τόσο ενθουσιασμένος που συμμετέχω στο κίνημα Global Citizen, ανέφερε ο Μέντες και πρόσθεσε: «Είναι τιμή μου να μπορώ να αξιοποιήσω την πλατφόρμα μου και τη μουσική μου για να βοηθήσω εκείνους στον κόσμο που το χρειάζονται περισσότερο».