Ο Μελ Γκίμπσον πρόκειται να γράψει το σενάριο και να σκηνοθετήσει το remake του κλασικού γουέστερν του Σαμ Πένκιπα «The Wild Bunch» (Άγρια Συμμορία) για την Warner Bros.

Ο Γκίμπσον θα γράψει το σενάριο μαζί με τον Μπράιαν Μπάγκμπι και επίσης θα είναι παραγωγός της ταινίας.

Το φιλμ θα βασίζεται στην κλασική ταινία που ακολουθεί μια ομάδα προχωρημένης ηλικίας απατεώνων, η οποία ψάχνει για ένα τελευταίο μεγάλο κόλπο, ακόμα κι αν αυτό που είδαν ως Άγρια Δύση τους προσπερνά σιγά – σιγά.

Η πρώτη ταινία είχε ένα all-star καστ που περιελάμβανε τους Γουίλιαμ Χόλντεν, Έρνεστ Μποργκνάιν, Ρόμπερτ Ράιαν, Έντμοντ Ο’ Μπράιαν, Γουόερν Οτς, Τζέιμι Σάντσεζ και Μπεν Τζόνσον.

Η ταινία θα είναι η πρώτη σκηνοθετική απόπειρα για τον Γκίμπσον μετά το «Hacksaw Ridge» (Αντιρρησίας Συνείδησης) το 2016, που του χάρισε υποψηφιότητα για Όσκαρ σκηνοθεσίας.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν το «Wild Bunch» του Γκίμπσον θα είναι ακριβώς remake ή μια διαφορετική ιστορία.

Η WB προσπαθούσε εδώ και καιρό να ξεκινήσει το «Wild Bunch» και είχε ακουστεί ότι ο Γουίλ Σμιθ ενδιαφερόταν να πρωταγωνιστήσει.

Δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα ξεκινήσει τα γυρίσματα ο Μελ Γκίμπσον, ο οποίος προσπαθεί να οδηγήσει την ταινία του «Destroyer» με θέμα τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στο στάδιο της παραγωγής. Για την ταινία, στην οποία έχει προσεγγιστεί για να πρωταγωνιστήσει ο Μαρκ Γουόλμπεργκ αναζητείται προς το παρόν χρηματοδότηση.