Ενώπιον του δικαστηρίου αναμένεται να οδηγηθεί την Τετάρτη ο απαγωγέας των δύο αγοριών που απήχθησαν από το δημοτικό σχολείο Καμάρων της Λάρνακας, στην Κύπρο την Τρίτη το πρωί. Οι πολύωρες έρευνες της Αστυνομίας, μετά τον εντοπισμό των δύο παιδιών δεν έδωσαν τις απαντήσεις για τα κίνητρα της απαγωγής που συγκλόνισε και κράτησε σε αγωνία για οκτώ ώρες όλη την Κύπρο.

Ο 35χρονος δράστης, Γιώργος Νικολάου, από τη Λευκωσία, ο οποίος τελευταία διέμενε στη Λάρνακα, είναι προγραμματιστής ιστοσελίδων. Στο διαμέρισμα του, όπου ανακρινόταν πολλές ώρες μετά τη σύλληψη, ο Νικολάου ομολόγησε την απαγωγή και επέμενε να λέει ότι το έκανε για να ζητήσει λύτρα. Ωστόσο, δεν έγινε πιστευτός από τους ανακριτές, οι οποίοι επί ώρες εξέταζαν τα προσωπικά του αντικείμενα στο διαμέρισμα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τηλέφωνα κ.λπ. αναζητώντας απαντήσεις για τα κίνητρα της απαγωγής.

Οι ενδείξεις, που έχουν μέχρι στιγμής στα χέρια τους οι ανακριτές απομακρύνονται από το σενάριο ο δράστης να ενήργησε με σκοπό τα λύτρα, καθώς δεν επιχείρησε να επικοινωνήσει με τους γονείς από τη στιγμή της απαγωγής, έως και οκτώ ώρες μετά που εντοπίστηκε από την Αστυνομία, παρά τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης της Κύπρου, Ιωνά Νικολάου τις πρώτες ώρες που βρέθηκαν τα παιδιά, ο οποίος είχε δηλώσει ότι πιθανότατα ο στόχος του ήταν να ζητήσει χρήματα από τους γονείς, διαψεύδοντας κάθε άλλο σενάριο. Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες δεν επιβεβαιώνεται ούτε το σενάριο εμπλοκής και δεύτερου προσώπου στην υπόθεση. Ο εντοπισμός των παιδιών και η σύλληψη του υπόπτου, έγιναν χάρη στην παρατηρητικότητα πολιτών και τη συνεργασία τους με την Αστυνομία.

Τα παιδιά διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου κρατήθηκαν στη διάρκεια της νύκτας για προληπτικούς λόγους αφού η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία.

Απειλούσε τα παιδιά

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παιδιά βρέθηκαν σε κατάσταση σοκ, με τη μαρτυρία του ενός από τα δύο να συγκλονίζει καθώς όπως είπε ο δράστης τους προσέγγισε αναφέροντας ότι είναι ο νέος δάσκαλος Γεωγραφίας και τους είπε να τον ακολουθήσουν, τους έβαλε με τη βία στο όχημα αναφέροντας τους είπε: «Κάτσετε αλλιώς θα σας σκοτώσω».

Στη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες, τους πήγε στο διαμέρισμά τους, τους είπε να βγάλουν τα παπούτσια και τους έφτιαξε λεμονάδα, την όποια τους υποχρέωσε να πιουν. Πιστεύεται ότι – σύμφωνα με την ιστοσελίδα του sigmalive.com – στη λεμονάδα είχε βάλει την ηρεμιστική ουσία lorazepam και για αυτό όσοι είδαν τα παιδιά αμέσως μετά έλεγαν ότι ήταν σαν ναρκωμένα.