Η Deutsche Bank απέρριψε ως «μυθοπλασίες» τις εικασίες ότι ίσως επιδιώξει μια συγχώνευση, ύστερα από δημοσίευμα ότι η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα ίσως προσπαθήσει να ενώσει τις δυνάμεις της με την ελβετική UBS ή τη γερμανική ομοειδή της Commerzbank.

Οι εικασίες για μια πιθανή συγχώνευση έχουν ενταθεί καθώς η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα προσπαθεί να ανακάμψει από τρία συνεχή έτη ζημιών.

Η Deutsche Bank έχει εξετάσει σε θεωρητικό επίπεδο μια συγχώνευσή της με την UBS προκειμένου να μελετήσει τις επιπτώσεις από μια συνένωση δυνάμεων, ανέφερε σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, επικαλούμενο άτομα με γνώση του θέματος.

Το σενάριο, μαζί με μία πιθανή συγχώνευση με την Commerzbank, συζητήθηκε σε συνεδρίαση της τράπεζας για θέματα στρατηγικής νωρίτερα αυτό το μήνα, ανέφερε η Handelsblatt.

Ο οικονομικός διευθυντής της Deutsche Bank Τζέιμς φον Μόλτκε απέρριψε τα δημοσιεύματα ως «μυθοπλασίες του Τύπου». «Πρέπει να πω ότι αυτές τις ημέρες μας κάνει συνεχώς εντύπωση τι περνά από τα δημοσιογραφικά φίλτρα και τι βγαίνει στον Τύπο», δήλωσε. Εκπρόσωποι της UBS και της Commerzbank αρνήθηκαν να σχολιάσουν το σημερινό δημοσίευμα της Handelsblatt.

Διαβάστε επίσης

Εξετάζεται το ενδεχόμενο συγχώνευσης Deutsche Bank-UBS