Κυβεντητικές αντιδράσεις προκάλεσε ο ισχυρισμός του πρώην βουλευτή της ΝΔ Χρήστου Μαρκογιαννάκη, ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης του ζήτησε να μην είναι υποψήφιος βουλευτής και του πρότεινε ώστε να αποδεθεί την πρότασή του, να οριστεί επικεφαλής σε όποια ΔΕΚΟ ή Ανεξάρτητη Αρχή θέλει, όταν η Νέα Δημοκρατία εκλεγεί κυβέρνηση.

«Μου αντιπρότεινε όποια ΔΕΚΟ θέλω ή Ανεξάρτητη Αρχή. Η πρόταση αυτή μου είχε μεταφερθεί και από κάποιον ευυπόληπτο πολίτη πριν από 15 ημέρες. Του είπα ότι με βάζεις σε μία ΔΕΚΟ, με πολλαπλάσια ευθύνη απ’ ό,τι ως βουλευτής. Δεν δέχθηκα, γιατί δεν θέλω επαγγελματική αποκατάσταση. Έχω δουλειά. Και ένιωσα προσβεβλημένος, γιατί ντε και καλά πρέπει να εξαφανιστώ από τα Χανιά. Και βέβαια δεν θα ήθελα να βρεθεί κανείς να μου πει ότι τα οικονομάω σε μία “καρέκλα” μίας ΔΕΚΟ, παίρνοντας 15.000 ευρώ. Έχω χορτάσει αξιώματα, γιατί τα κέρδισα».

«Ήθελα σεβασμό και από τη Νέα Δημοκρατία να μου ανταποδώσει ό,τι έδωσα και να κρατήσω την αμφίδρομη σχέση με τους πολίτες».

Σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Μαρκογιαννάκη το Μαξίμου αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Ως αποζημίωση στους κομμένους βουλευτές του, όπως αποκάλυψε ο κ. Μαρκογιαννάκης, ο κ. Μητσοτάκης τους παραχωρεί «μέρισμα» στο Δημόσιο. Ή όποια ΔΕΚΟ διαλέξουν!

Έτσι δεν αποδεικνύεται μόνο ότι διακατέχεται από το οικογενειακό σύνδρομο της ιδιοκτησίας του κράτους. Αλλά και ότι προτίθεται, να συνδυάσει τις μαζικές απολύσεις και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους, με διορισμούς αρίστων.

Τζάμπα αγχώνεται πάντως. Δεν θα του δώσει ποτέ ο λαός τη δυνατότητα να διαμοιράσει τα ιμάτια του κράτους».

Ανακοίνωση σχετικά με το το θέμα πάντω εξέδωσε και το ΣΥΡΙΖΑ στην οποία αναφέρει:

«Είναι πράγματι πολύ σύγχρονη η αντίληψη του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον Δημόσιο Τομέα ως “πάρκινγκ” στελεχών, προκειμένου να ελέγξει την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του. Ακόμα κι έτσι, όμως, δεν πείθει ούτε τους υποψήφιους προς “παρκάρισμα”, όπως τον Χρ. Μαρκογιαννάκη».

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αντίδραση για το ζήτημα από τη ΝΔ.