Ο Βρετανός σεφ και τηλεοπτικός παρουσιαστής, Τζέιμι Όλιβερ παραδέχθηκε ότι χρησιμοποιεί εφαρμογή στο κινητό που του επιτρέπει να παρακολουθεί συνεχώς που βρίσκονται οι κόρες του.

Μιλώντας στο περιοδικό Woman, Τζέιμι Όλιβερ αποκάλυψε ότι χρησιμοποιεί μια εφαρμογή smartphone που ονομάζεται Life360 για να γνωρίζει σε ποια τοποθεσία βρίσκονται η 16χρονη Πόπι και η 15χρονη Ντέιζι.

«Τα μεγαλύτερα κορίτσια, η σύζυγός μου Τζουλς και εγώ έχουμε την εφαρμογή που ονομάζεται Life360, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούμε να δούμε ακριβώς πού βρίσκεται ο καθένας και ποια διαδρομή ακολουθεί» είπε.

«Έτσι, αν ένα από τα κορίτσια λένε: πηγαίνω στην Camden Town και μπορώ να δω ότι έχουν πάει στο Reading, τότε έχουμε πρόβλημα. Μπορούν επίσης να με ελέγξουν και να δουν πόσο γρήγορα οδηγώ. Είναι απίθανο» τόνισε.

Σύμφωνα με τον ιστότοπό της, η εφαρμογή smartphone έχει σχεδιαστεί «για να κρατά τις οικογένειες και τους στενούς φίλους συνδεδεμένους και επιτρέπει στους χρήστες να θέτουν σε ισχύ ειδοποιήσεις κάθε φορά που κάποιος φεύγει ή φτάνει στο σπίτι τους».

Ο σεφ είπε ότι αποφάσισε να εγκαταστήσει την εφαρμογή μετά από μια απόπειρα διάρρηξης στο σπίτι του στο βόρειο Λονδίνο νωρίτερα αυτό το μήνα. Ο Τζέιμι Όλιβερ φέρεται να κυνήγησε τον εισβολέα στο δρόμο και τον έριξε κάτω, ενώ περίμενε να φθάσει η αστυνομία.

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας «The Independent» αναφέρεται ότι μπορεί οι εφαρμογές παρακολούθησης να είναι αμφιλεγόμενες, όμως η ειδική σε θέματα γονέων, συγγραφέας Ελίζαμπεθ Ο’ Σέι ισχυρίζεται ότι είναι αρκετά συχνό φαινόμενο σήμερα.

«Όταν ένας γονέας ακολουθεί τα ίχνη του παιδιού του, το παιδί αισθάνεται ότι το παρακολουθούν, το κατασκοπεύουν και το ελέγχουν» ανέφερε.

Αν οι γονείς ανησυχούν που βρίσκεται το παιδί τους, το πιο σημαντικό είναι να έχουν μια ειλικρινή συζήτηση μαζί του. Θα πρέπει να εκφράσουν τις ανησυχίες τους και είναι συμπονετικοί όταν υπάρχει αντίδραση από το παιδί.

«Τελικά, οι γονείς που έχουν τις καλύτερες σχέσεις με παιδιά στην εφηβεία, είναι εκείνοι που έχουν χρόνο να ακούν τους εφήβους τους χωρίς να είναι επικριτικοί» ανέφερε η ειδικός σε θέματα γονέων.