Τη δική του άποψη για το περιστατικό που έχει διχάσει τις τελευταίες ημέρες την ελληνική κοινωνία, εξέφρασε ο πατέρας του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή βρήκε το θάνατο επιχειρώντας να διαφύγει από τη βιτρίνα κοσμηματοπωλείου στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο προσπάθηκε να κλέψει.

Σύμφωνα με τον Ευθύμιο Κωστόπουλο ο οποίος μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή, ο ίδιος πληροφορήθηκε για την τραγική είδηση του θανάτου του γιου του στην Αμερική, όπου και η οικογένεια μένει τα τελευταία πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με τον πατέρα του Ζάκ Κωστόπουλου, πριν από έναν μήνα η οικογένεια ήταν μαζί, καθώς πέρασαν όλοι μαζί τις διακοπές τους στον τόπο καταγωγής τους, όπου και έγινε η κηδεία.

«Ο Ζακ ήταν ένα φοβισμένο παιδί, δεν υπήρχε περίπτωση να έκανε ποτέ κακό σε κανέναν. Πρόκειται για δολοφονία και δε θα το αφήσουμε έτσι ως οικογένεια. Ήταν ένα ήσυχο παιδί, επικοινωνιακό, με χιούμορ. Ήταν αδικία που τον στηλίτευσαν έτσι μετά το περιστατικό», τόνισε ο κ. Κωστόπουλος.

Όσον αναφορά στο οικονομικό κομμάτι της υπόθεσης, αφού πολλοί μιλάνε για ληστεία, ο πατέρας του Ζακ ξεκαθάρισε ότι ο γιος του δεν αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, καθώς μάλιστα βρέθηκαν χρήματα στο σπίτι όπου διέμενε. Τόνισε μάλιστα ότι η οικογένειά του ήταν πάντα διατεθειμένη να τον βοηθήσει και δεν υπήρχε λόγος να αποφασίσει ληστεία.

Για τις σεξουαλικές προτιμήσεις του Ζακ και το γεγονός ότι ήταν οροθετικός, ο κ. Ευθύμιος ανέφερε ότι η οικογένεια γνώριζε για όλα αυτά, αλλά σχολίασε πως το παιδί του ήταν ένας ελεύθερος άνθρωπος και έκανε τις επιλογές του.

«Μπήκε μέσα στο κατάστημα άοπλος, χωρίς μάσκα και χωρίς γάντια. Ποιος ληστής μπαίνει για να ληστέψει έτσι; Ο κοσμηματοπώλης ήταν απέναντι σε ένα περίπτερο. Από ό,τι μου είπαν το παιδί μπήκε στο κατάστημα κι εγκλωβίστηκε εκεί, χωρίς να διατρέχει κανείς κίνδυνο. Υπάρχουν βίντεο που δείχνουν το παιδί μου να είναι σε διπλανή καφετέρια, όταν ξέσπασε ένας καυγάς και έφυγε για να κρυφτεί. Εγκλωβίστηκε στο κοσμηματοπωλείο και ακούγοντας τον συναγερμό να χτυπά πανικοβλήθηκε. Στο βίντεο φαίνεται ο ιδιοκτήτης να πετά μια πέτρα στην τζαμαρία, δεν ξέρω για ποιο λόγο, και ο Ζακ προσπάθησε να φύγει. Εκεί τον πλάκωσαν στις μπουνιές και στις κλωτσιές και το παιδί κατέληξε».

Διαβάστε επίσης:

Ζακ Κωστόπουλος : Προθεσμία για την Τετάρτη πήρε ο κοσμηματοπώλης