Πρόσκληση σε έναν ξεχωριστό φθινοπωρινό περίπατο στο Πεδίο του Άρεως απευθύνει στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής αλλά και σε όλους τους Αθηναίους η συλλογικότητα «Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως», η οποία παλεύει τα τελευταία χρόνια με ποικίλες δράσεις και συχνές συναντήσεις με τις αρμόδιες Αρχές (Περιφέρεια Αττικής, υπουργεία κ.ά.) να ξαναδώσει ζωή στο πάρκο με τα χίλια πρόσωπα.

«Θυμήσου πως είναι να διασχίζεις ανέμελος το Πεδίο του Αρεως» λέει αυτή την φορά η συλλογικότητα, καλώντας τον κόσμο να δώσει το παρών στον βραδινό περίπατο την Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου. Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 7 το απόγευμα στο άγαλμα της Αθηνάς στην είσοδο του πάρκου από την λεωφόρο Αλεξάνδρας.

«Σε αυτή την μεγάλη βόλτα, ένα χρόνο μετά το πρώτο «Φωτίζουμε», θα ξαναβρεθούν οι κάτοικοι και οι φίλοι του πάρκου, να χαρούν έναν φιλικό, επιτέλους, δημόσιο χώρο, να θυμηθούν τη χαρά του να περπατάς ανέμελος με τα παιδιά σου ένα φθινοπωρινό βραδάκι, ανάμεσα στα δέντρα και τα παρτέρια. Να διεκδικήσουν από τη σημερινή διοίκηση ό,τι χρειάζεται για να ξαναγίνει το Πεδίο του Άρεως το μεγάλο δημόσιο πάρκο που μας αξίζει» επισημαίνουν τα μέλη της κοινότητας.

Όπως και στο πρώτο «Φωτίζουμε» τον Σεπτέμβριο του 2017 οι συμμετέχοντες καλούνται να έχουν μαζί τους φακούς και φαναράκια ή απλώς τα κινητά τηλέφωνά τους.

Σύμφωνα πάντως με τους διοργανωτές, μετά από προσπάθειες και μακροχρόνιους αγώνες των κατοίκων το πάρκο προσπαθεί τώρα να βρει τον παλιό καλό εαυτό του: «Η πιάτσα των ναρκωτικών απομακρύνθηκε, οι παιδικές χαρές άνοιξαν. Υπάρχουν όμως ακόμα πολλές ελλείψεις. Μη επαρκής φωτισμός, κλειστές βρύσες, κατεστραμμένα παρτέρια, υποδομές σε εγκατάλειψη».